Plágium-per a Beatles ellen..?
Dátum: 2006. július 19., szerda, 12:53
A Beatles Nápolyból lopta Yesterday (Tegnap) című, hatvanas évekbeli világhírű slágerét - állítja most, 2006-ban Lilli Greco olasz zeneszakértõ és zeneszerzõ.
Kissé megkésett vádjának bizonyításaként a RAI 2 adó hírműsorában zongorán eljátszotta a Piccere című, 1895-bõl származó népies hangzású nápolyi dalt, és valóban: mind a dallam, mind a refrén csaknem azonosan hangzott a Beatles-fiúk úgy hetven évvel késõbbi, fülbemászó számával.

Greco elmondta, hogy annak idején Londonban megismerkedett Brian Epsteinnel, a „Gombafejűek" menedzserével, és az már akkor elárulta neki, hogy John Lennon és Paul McCartney különösen vonzódik a régi nápolyi dalokhoz.

„A Yesterday másolat" - állította ennek alapján immár tényként, szalagcímben szerdai számában a Corriere della Sera című olasz napilap.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. "
Edgar Allan Poe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ