BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Zeffer András beteg
Dátum: 2006. július 22., szombat, 7:40
Zeffer András zenekarvezető, billentyűs közelmúltban ismertté vált súlyos, életveszélyes betegsége miatt belátható ideig nem koncertezik a Rock Band, a kitűnő zenészekbõl álló szupergrup.
Zeffer Andrást akut leukémiával kórházban kezelik, amelynek idõtartama több hónap lehet.

A kitűnõ zenész váratlanul jött betegségérõl felesége, Zeffer Csilla tájékoztatott. Elmondta: férje Abádszalókon egy tehetségkutató versenyen zsűritag volt, este a Rock Banddel lépett fel ugyanott. A harmadik szám után nagyon elfáradt, de a koncertet végigénekelte. Utána a Balatonon sokat pihent, mégis fáradtnak érezte magát, jobban izzadt és nem volt étvágya. E tüneteket a melegnek tulajdonította a család. Az együttes balassagyarmati koncertje után vért vettek tõle, s pár óra múlva telefonáltak a laboratóriumból, hogy nagyon magas fehérvérsejtjeinek száma. A Haematológiai Intézetben akut leukémiát diagnosztizáltak.

Megkezdték a kemoterápiát kiegészítõ vizsgálatokat, hogy kezelését személyre szabhassák. Zefinél - mindenki így ismeri õt - józan életvitelének köszönhetõen kisérõ betegségek nincsenek, szervei egészségesek. Jól reagál a kezelésekre, viszonylag jól tűri azokat. Súlyos betegsége ellenére Zeffer András biztos a gyógyulásában. Felesége szerint Zefi teherbírása, tenniakarása sokaknak példaértékű lehet.

A Rock Band klasszikus, koncertezõ zenekar, igazi szupercsapat. Minden tagja évtizedek óta legendás zenekarokban zenélt. A zenekarvezetõ, Zeffer András 18 éven át a P. Mobil tagja volt. Hammond orgonája, virtuóz játéka nélkül az igazi rock hangzás elképzelhetetlen. Kitűnõ zeneszerzõ, hangszerelõ, szervezõ, õ a Rock Band "hangja. Tavalyi szerzõi albumán minden dalt õ énekel.

Závodi János szólógitáros a Nonstop, a Piramis, a Hobo Blues Band, a Mini és a RABB tagja volt. Kékesi „Bajnok" László basszusgitáros, énekes, zeneszerzõ, a P. Mobil egykori tagja több, mint 25 éve zenél Zeffer Andrással. Donászy Tibor dobos a Beatrice, a P. Mobil, a Gépfolklór és az Edda tagja volt korábban, hangszerének egyik legjobbja. Lukács Péter (Peta) gitáros 1996-ban a „Ki Mit Tud?" gyõztese lett könnyűzenei szólista kategóriában. A Rock Band legfiatalabb tagja.

A Rock Bandnek tavaly jelent meg DVD-je a régi slágerek mellett új dalokkal, a Piramis és a P.Mobil klasszikusaival.. Az együttesnek CD-je is megjelent nemrégiben.

Zeffer Csilla elmondta, most a zenészek szabadságot kaptak, ki-ki a saját útját járja. Arról is beszélt, hogy az utóbbi napokban egyre szaporodtak a bátorító, a családdal együttérzõ beírások a zenekar honlapjának vendégkönyvében.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ