Az igazi rock-torok
Dátum: 2006. július 24., hétfő, 8:47
A Whitesnake együttes, a legendás brit rockbanda eredeti énekesével, David Coverdale-el ad koncertet augusztus 1-jén, jövő kedden este a budapesti Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. A zenekar a magyar rockrajongók egyik kedvence, így fellépése az év egyik legjelentősebb hazai rockeseményének ígérkezik.

Az energikus, egyúttal dallamos rockzenét, illetve hardrockot játszó együttes 1977-ben alakult, miután David Coverdale kilépett a hazai színpadon szintén jól ismert és kedvelt Deep Purple-ből, és elkészített két szólóanyagot.

Az első időkben megfordult a zenekarban a Deep Purple két másik zenésze, Jon Lord billentyűs és Ian Paice dobos is. Az együttessel zenélt hosszabb-rövidebb ideig több szenzációs gitáros, köztük Bernie Mardsen, Micky Moody, John Sykes, Adrian Vandenberg, Vivian Campbell és Steve Vai.

A csapat 1978-ban a Trouble című albumával mutatkozott be, s azóta összesen csaknem harminc albumot készített a kitűnő válogatásokkal együtt. Nemcsak Angliában és Európában seperte be a megérdemelt elismerést, hanem Amerikában is – igaz, a tengerentúlon csak 1984-től, a Slide It in című aranylemezüktől kezdve jegyezték őket. Az 1987-es Whitesnake című albumuk a második volt a Billboard 200-as listáján, és befért a legjobb tíz közé a Slip of The Tongue című album is, amely platinalemez lett.

A Whitesnake című albumon hallható az Is This Love cimű rock-ballada, amely második helyezett, valamint a Here I Go Again, amely a slágerlista első helyezettje volt heteken át. Ebből a lemezből több mint 8 milliót adtak el az Egyesült Államokban, és sikere nyomán többi albumuk eladási példányszáma is meghaladta a kétmilliót.

Coverdale 1993-ban a Led Zeppelin gitárosával, Jimmy Page-dzsel is készített egy közös lemezt. Ezután 1997-ig kellett várni az újabb Whitesnake-albumra, a Restless Heartra, valamint a Japánban rögzített Starkers In Tokyo koncertlemezre.

David Coverdale 2003-ban az együttes alakulásának negyedszázados jubileumára ismét életre keltette a csapatot, s turnéjuk diadalmenet volt az énekes és a Whitesnake számára is.

Néhány hete jelent meg az együttes Definitive Collection című válogatáslemeze, valamint DVD-n a londoni Hammersmith Odeonban rögzitett koncertje a Live In The Still of The Night.

Az augusztus 1-jén a Petőfi Csarnok szabadterén színpadra lépő zenekarban Coverdale megmutatja, hogy milyen is az igazi rock-torok, Doug Aldrich és Reb Beach gitározik, Uriah Duffy játszik basszusgitáron, Timothy Drury a billentyűs hangszereket szólaltatja meg, Tommy Aldridge pedig dobol.

(MTI-Panoráma)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Ha valaki alacsony, azon nincs mit nevetni. Amíg talpazatra nem áll."
Ancsel Éva
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ