A dzsessz és a dixieland ünnepe
Dátum: 2006. július 31., hétfő, 11:31
Kilencedik nyara tartanak jam sessiont a hagyományos dzsessz és dixieland élcsapatai a szegedi Dóm téren; a szabadtéri gála egyedülálló egész Európában: olyan sztárok léptek itt föl, mint Joe Murányi - aki idén is a fesztivál vendége lesz -, Hans Carling, Mike Vax vagy Audrey Montaung.

A Szegedi Szabadtéri Játékok sorrendben kilencedik Dómdixie Gálája idén nem mindennapi sztárvendéggel büszkélkedhet: szerdán fellép itt Chris Barber, a világhírű brit harsonás, akit sokan a magyar dixiemuzsika egyik atyjának tartanak. A hetvenöt éves muzsikus zenekarával a hatvanas évek elején hazánkban járt, és a Magyar Rádió stúdiójában rögzített egy lemezt, amely minden magyar dzsessz- és dixielandzenész meghatározó élményévé vált, a hazai muzsikusok többsége ezen az albumon nevelkedett. A Tisza-parti fesztivállal egyidős művész szegedi fellépésével sokak álma teljesül majd, hiszen a műfaj hazai rajongói régóta várják a zenész előadását.

Az igényes könnyűzene rajongói a Dómdixie Gálán Chris Barber mellett Joe Murányi, Louis Armstrong legendás klarinétosa, a francia Jazzticots és a határőrség big band-jének előadását is hallhatják. Az esemény házigazdái: a Molnár Dixieland Band, amely két éve fergeteges Dóm téri koncerttel ünnepelte negyvenedik születésnapját és egy másik szegedi csapat, az 1997-ben alakult Storyville Jazz Band.

(MTI-Panoráma)

Fotó:
www.szegediszabadteri.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„Szépen élni, ameddig lehet, és szépen meghalni, amikor kell."
Benedek Marcell
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ