Török művészekkel ad koncertet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Dátum: 2014. április 11., péntek, 22:31

Emre Elivar török zongoraművész közreműködésével, Isin Metin török karmester vezényletével Adnan Saygun török, Camille Saint-Saens francia és Robert Schumann német zeneszerző egy-egy művét adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar április 18-án a Művészetek Palotájában.

Nyitányként Adnan Saygun Rituális tánc című műve hangzik fel, amely a nyugati műzene és a török autentikus népzene elemeit ötvözi. Az 1907-ben született Saygun Bartók Béla legjobb és legnagyobb török barátja volt: Bartók őt tartotta a legalkalmasabbnak a követésére.

A művészek előadják Saint-Saens V. zongoraversenyét és Schumann III. szimfóniáját is - áll a Nemzeti Filharmonikusok pénteki közleményében.

Az est karmestere, Isin Metin, a Saygun szellemi és tudományos hagyatékát is ápoló Bilkent Egyetem Szimfonikus Zenekarának művészeti vezetője.

A koncerten fellép Emre Elivar 1976-ban született zongoraművész, akinek 2010-ben a Schumann születésének 200. évfordulója alkalmából adott koncertjét ötven országban közvetítették.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van – hogy nem létezik."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ