Závodi Gábor: 50. születésnapi koncert a Barba Negrában
Dátum: 2014. április 20., vasárnap, 11:46

A magyar könnyűzenei élvonal szereplőivel ünnepli 50. születésnapját Závodi Gábor április 23-án szerdán a fővárosi Barba Negrában. A koncerten fellép mások mellett a Bon-Bon, Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa, Rúzsa Magdi és Somló Tamás.

Több mint ötven zenésztárs, barát működik közre az 50 Hang című koncerten - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A billentyűs hangszereken játszó Závodi Gábor első profi zenekara a Viki és a Flört volt, amellyel 1987-ben részt vett a cannes-i MIDEM-en, valamint a tokiói Yamaha Fesztiválon. Több éven keresztül együtt játszott Somló Tamással, Szűcs Judith-tal, alapítója és frontembere volt a MEX együttesnek.

Számos sláger és dalszöveg kötődik a nevéhez, amelyeket mások mellett Demjén Ferenc, Koncz Zsuzsa, Rúzsa Magdi, Zséda, Somló Tamás, Szűcs Judith, Vastag Csaba, Bársony Attila, Zorán, Tóth Vera, Torres Dani és Anita vitt sikerre. Zenei producerként a könnyűzenei élet élvonalával dolgozott együtt, köztük az Azok a Fiúkkal, a Sing Singgel, az Elonnal, Sasvári Sándorral, az Irigy Hónaljmiriggyel, az MHV-vel, az LGT-vel, Karácsony Jánossal, a Bon-Bonnal, a Zorall-lal, Cserháti Zsuzsával, Kaszás Attilával.

Írt és hangszerelt zenét mozifilmek számára (Csinibaba, Zimmer Feri, Le a fejjel, Casting minden), az ő hangjával lett ismert a Csinibabában elhangzó Élj vele boldogan. Mintegy harmincéves pályafutása alatt számos díjat kapott, többször nyerte el az év billentyűse szakmai díjat, Aranyzsiráf díjat kapott a Csinibaba albumért, az év legjobban szóló felvétele elismerést az LGT 424 Mozdonyopera című lemezének hangmérnökeként. Rúzsa Magdival részt vett a 2007-es Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a 9. helyezés mellett szakmai első díjat szereztek.

Az 50 Hang című születésnapi koncerten április 23-án szerdán a jelenleg is aktívan zenélő művészek mellett olyan csapatok is fellépnek, amelyek már évtizedek óta nem álltak a színpadon. A fellépők között lesz az Azok a Fiúk, Bársony Attila, a Bon-Bon, Demjén Ferenc, az Elon, az Irigy Hónaljmirigy, Kamarás Máté, Koncz Zsuzsa, a Mex, az MHV (Menyhárt, Homonyik, Vikidál), Mujahid Zoli, Rúzsa Magdi, a Sing-Sing, Somló Tamás, Karácsony János, Szűcs Judit, Vastag Csaba, a Viki és a Flört és Zséda.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ