Várdai Istvánnal lép fel a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara
Dátum: 2014. április 23., szerda, 23:50

Várdai István gordonkaművésszel lép fel április 28-án, hétfőn a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara az Operaházban.

Várdai István az esten Dubrovay László csellóversenyét játssza, melynek ősbemutatója mindössze egy hónapja volt - olvasható az Operaház szerdai közleményében. A bemutatón egyébként ugyancsak Várdai István szólaltatta meg a művet.

A pécsi születésű fiatal muzsikus a bécsi és budapesti egyetemi évek után a kronbergi zeneakadémián folytatta tanulmányait, amelyek befejeztével nemzetközi elismertségű művésszé érett: fellépett többek között Londonban, Firenzében, Frankfurtban, Moszkvában, Münchenben, Bécsben, New Yorkban és Párizsban, de hallhatta már Kína, Spanyolország és Svájc közönsége is.

Az április 28-i hangverseny második felében Anton Bruckner VIII. (c-moll) szimfóniája csendül fel. Az est dirigense Győriványi Ráth György.

A nagy múltú, 160 éves Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara az évad minden havának egy-egy hétfő estéjén önálló koncertprogrammal készül az Operaház színpadán. A sorozat hangversenyeire rendszeresen invitálnak vendégfellépőket - karmestereket és hangszeres szólistákat - a hazai- és a nemzetközi zenei élet szereplői közül.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ Nehéz elhinni, hogy valaki igazat mond, ha tudjuk, hogy mi az ő helyében hazudnánk."
Henry Louis Mencken
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ