Zeneszerző mesterkurzust tart Tosio Hosokava és Eötvös Péter
Dátum: 2016. november 2., szerda, 13:52

Tosio Hosokava japán zeneszerző lesz az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány nemzetközi zeneszerző mesterkurzusának vendége november 12. és 16. között Budapesten.

A japán zeneszerző Eötvös Péterrel közösen tanít majd a kurzuson. Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány által szervezett kurzusra a világ minden tájáról érkeznek fiatal alkotók, hogy zeneszerzést tanuljanak és bemutassák műveiket a magyar THReNSeMBLe együttes közreműködésével - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Az érdeklődők személyesen is megismerkedhetnek Tosio Hosokavával a november 14-i közönségtalálkozón a Budapest Music Center Könyvtárában. A beszélgetőtárs Fazekas Gergely zenetörténész, a tolmács pedig Gryllus Samu zeneszerző lesz. A belépés ingyenes, de a helyek korlátozott száma miatt az info@eotvospeter.com címen kell regisztrálni.

A november 16-i zárókoncerten három Hosokava-művet, valamint a mesterkurzuson résztvevő fiatal zeneszerzők darabjait hallhatja a közönség a THReNSeMBLe közreműködésével, Horváth Balázs vezényletével a Budapest Music Center koncerttermében.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ