Fenyő László gordonkaművész lép színpadra a Pannon Filharmonikusokkal a pécsi Kodály Központban
Dátum: 2016. november 2., szerda, 13:54

Fenyő László gordonkaművész lép színpadra a Pannon Filharmonikusokkal (PFZ) november 10-én a pécsi Kodály Központban - tájékoztatta a zenekar szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint "a csellóművészek világelitjéhez tartozó" művész pécsi vendégszereplését Vivaldi g-moll versenyműve indítja. A művet Bogányi Tiborral, a PFZ vezető karmesterével közösen adja elő a gordonkaművész.

"A szólista és a karmester közötti csellópárbaj egészen a művészek kamaszkoráig nyúlik vissza, mivel ifjúkorukban versenyeztek egymás ellen neves hangszeres megmérettetéseken" - idézte fel a PFZ.

Az esten Fenyő László előadásában hallható lesz még Schumann "szenvedélyes, izzó hőfokú" a-moll gordonkaversenye is.

Az írásos összefoglaló kitért arra is, hogy a zenekar a többi mellett Richard Strauss Az árnyék nélküli asszony című operájának - magyarországi koncerttermekben ritkán hallható - instrumentális változatát is műsorra tűzi a koncerten.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ