Cseh Tamás Program - Beattörténeti blog indul
Dátum: 2016. november 19., szombat, 8:02

Volt egyszer egy beatkorszak címmel beat-, pop- és rocktörténeti blog indul az NKA Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében.

A felület legendás zenekarok és koncerthelyek, valamint kevésbé ismert, de meghatározó háttéremberek bemutatását tűzte ki célul. Az olvasók történeteit is várják - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az oldal szerkesztői "helyek, fejek és események" bemutatását ígérik. Az egykor legfontosabbnak számító szórakozóhelyekről a Beatlokál rovat posztjai fognak szólni, a könnyűzene és a politika viszonyát a Beatpolban vizsgálják, a korabeli zenekarokat Beatábécé címmel mutatják be, a Beatriportban pedig beszámolnak minden aktuális eseményről, amely valamilyen szálon köthető a beatkorszakhoz.

A dokumentumok, hanganyagok és visszaemlékezések mellett az oldal készítői a privát emlékezetre is hangsúlyt fektetnek, a beatkorszak történetének megírásához ezért az olvasókra is számítanak. A Sajátbeat című rovatba olyan írásokat, fotókat várnak, amelyek egy-egy koncertélményről, rajongott sztárról vagy éppen az első csókról számolnak be.

Az anyagokat a beatkorszak.blog@gmail.com e-mailcímen lehet elküldeni az oldal szerkesztőinek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ A te szabadságod ott ér véget, ahol az én orrom kezdődik"
Angol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ