Elhunyt Danyi Attila, a Scampolo és az Atlantisz egykori tagja
Dátum: 2016. november 23., szerda, 16:49

Elhunyt Danyi Attila zenész, lemezlovas, koncertszervező, a Scampolo és az Atlantis együttes egykori tagja. A gitáros-orgonást 70 éves korában, hosszú betegség után érte a halál - közölte a családhoz közelálló forrás szerdán az MTI-vel.

Danyi Attila a magyarországi beatkorszak fontos alakja volt. 1964-től zenélt, amatőr együttesek (Blue Jeans, Kon-Tiki) után 1966-tól 1970-ig ő volt a zenekarvezető a Scampolóban, amelyben Komár László énekelt, Faragó Judy István gitározott, egy rövid ideig szerepelt a csapatban a billentyűs Presser Gábor és többször fellépett velük Zalatnay Sarolta.

A gitáros, orgonás 1970-ben az Atlantis együttesbe került, amelyben megfordult mások mellett Várkonyi Mátyás (később Generál) és Fekete Gyula (Hungária) is. 1975-től műsorvezetőként és diszkósként is dolgozott, saját lemezboltja volt, és foglalkozott koncertszervezéssel is.

A Scampolóval 1984-ben újra összeállt egy turnéra, a csapat a legendás brit Nashville Teensszel lépett fel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ A művészet sokkal inkább fátyol, mintsem tükör."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ