Pécsett vendégszerepel a Zágrábi Filharmonikus Zenekar
Dátum: 2016. november 30., szerda, 6:21

A Zágrábi Filharmonikus Zenekar ad koncertet csütörtökön a pécsi Kodály Központban.

Az esten a legtermékenyebb huszadik századi horvát zeneszerző, Boris Papandopulo Amfitrion című zenés színművének nyitánya, Beethoven Hármasversenye és Robert Schumann negyedik szimfóniája csendül fel - írta a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), a koncertterem rezidens együttese az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint kiemelték, a koncerten az együttest Jesko Sirvend vezényli, szólistaként Martin Drausnik hegedűművész, Zrinka Ivancic zongorista és Smiljan Mrcela csellóművész működik közre.

A Zágrábi Filharmonikus Zenekar az elmúlt időszakban kimagasló zenei eredményeket ért el, friss, lendületes produkciókkal gazdagította repertoárját - tartalmazza az írásos összefoglaló.

Mint megjegyezték, a zágrábi együttes inspiráló és érzékeny játékához az is hozzájárul, hogy az együttesben tíz nemzet muzsikusai zenélnek.

A két zenekar közötti együttműködés jegyében a Pannon Filharmonikusok jövő márciusban lesz a horvát együttes bérletsorozatának vendége a zágrábi Lisinski Hall koncertteremben.

A közlemény kitért arra is, hogy a PFZ a pécsi hangversenyen résztvevők között kétszemélyes adventi utat sorsol ki "a karácsonyi hangulatba és ünnepi fények díszébe öltözött" horvát fővárosba.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„Imádom az ellenségeimet, ha értelmesek, ugyanannyira viszolygok az ostobáktól, akik megvédenek."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ