Magyar olimpikonok tiszteletére zenél újévi koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar
Dátum: 2016. december 5., hétfő, 15:08

A riói olimpia magyar győzteseinek tiszteletére állította össze január 2-ai újévi koncertjének programját a Pannon Filharmonikusok (PFZ) zenekar - közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.

A Lendvay József hegedűművész közreműködésével a pécsi Kodály Központba szervezett gálakoncerten Hosszú Katinka úszó tiszteletére Johann Strauss Gyorsuló dallamok keringője kerül műsorra - derült ki az írásos tájékoztatóból.

Mint hozzátették, Szilágyi Áron kardvívó izgalmas tusait Hacsaturján Kardtánca idézi a publikum elé, Kenderesi Tamás pécsi születésű úszót a méltán népszerű Carmen-fantázia köszönti.

Az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó Kozák Danutának Dave Brubeck Take five című szimfonikus átiratát ajánlja a zenekar, Imre Géza párbajtőrvívó tiszteletreméltó helytállása előtt Lehár Ferenc Arany-ezüst keringőjével hajt fejet a Pannon Filharmonikusok.

A paralimpia pécsi bajnokát, Sors Tamást a legendás Niccolo Paganini virtuóz Molto perpetuo című darabja köszönti.

Az esten a zenekar vezető karmestere, Bogányi Tibor gondoskodik a felhőtlen, könnyed hangulatról; házigazdaként Bősze Ádám műsorvezető lép színpadra.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ Amit nem értünk, azt véletlennek nevezzük."
Teller Ede
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ