A Nemzeti Énekkar ad hangversenyt a Magyar Nemzeti Múzeumban
Dátum: 2016. december 8., csütörtök, 11:46

Erkel, Liszt, Kodály és Bartók nagyszabású zeneművei és szólódarabjai, valamint kortárs művek szólalnak meg a Nemzeti Énekkar előadásában, Somos Csaba vezényletével vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Zrínyi Az török áfium ellen való orvosság című írásának sorai állnak mottóként a Nemzeti Énekkar 1956-os forradalom emlékére megvalósuló vasárnapi hangversenyén, amelyen Beischer Matyó Tamás Loretoi litánia című művének ősbemutatója

és Sugár Rezső Hősi ének című darabja is elhangzik - közölték a Nemzeti Filharmonikusok az MTI-vel.

Az eseményen közreműködik Bizják Dóra zongoraművész, Bódi Zsófia, Szalai Ágnes, Kristófi Ágnes és Dóri Eszter szoprán; Tóth Katalin, Derzsi Papp Enikő, Halmosi Katalin és Nagy Bernadett mezzoszoprán; Kiss Borbála, Estefán Tünde és Bakos Kornélia alt; Mokán László, Fülep Máté és Mikecz Kornél bariton; Boros Sándor, Viszló István és Kálmán László tenor; valamint Kósa Lőrinc basszus.

A műsorban megszólal többek között Liszt Az ősi sírbolt és Sursum corda, Erkel Dózsa imája, Kodály Zrínyi szózata és Siralmas nékem, valamint Bartók Börtönben című alkotása is.

A hangversenyen a közönség múzeumi belépőjeggyel vehet részt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Addig káromkodjunk, amíg lehet, mert az égben már tilos lesz."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ