Kínában lép fel a Győri Filharmonikus Zenekar
Dátum: 2016. december 22., csütörtök, 8:05

Tizennyolc nap alatt tizenkét koncertet ad a Győri Filharmonikus Zenekar Kínában az ünnepek idején - tájékoztatta az együttes hétfőn az MTI-t.

A zenekar egy osztrák zenei ügynökség felkérésére utazik kedden az ázsiai országba, ahol többek között Pekingben, Sanghajban, Jincsuanban, Hajkouban és Csengduban lép fel. Az előadásokon az újévi koncertek hangulatát megidéző műsorszámok mellett magyar és kínai dalok is szerepelnek.

A turnén a zenekart Berkes Kálmán vezényli, közreműködik Varga Viktória szoprán énekesnő. Az együttessel két pár táncos is utazik.

Fűke Géza, az együttes igazgatója a közleményben hangsúlyozta: a koncertsorozat tovább erősíti a zenekar elismertségét Kínában, amely a klasszikus zene egyik legfontosabb piaca. A zenekar január 7-én érkezik vissza.

A Győri Filharmonikus Zenekar legutóbb tavasszal járt Ázsiában: a japán La Folle Journeé au Japon nevű nemzetközi komolyzenei fesztiválon 13 alkalommal lépett fel.

Jogelődjét, a győri Ének- és Zeneegyletet 1862-ben a világhírű győri születésű karmester, Richter János édesapja, Richter Antal alapította. Koncertzenekarrá 1968-ban alakult az együttes. Felléptek Európa szinte valamennyi országában, valamint Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ