Idén is lesz nemzetközi újévi cimbalomkoncert Budapesten
Dátum: 2017. január 5., csütörtök, 8:35

Idén is megrendezik a Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncertet, amelynek ezúttal a budapesti Vigyázó Sándor Művelődési Ház ad otthont, és amelyen a Cimbalom Világszövetség megalakulásának 25. évfordulójáról is megemlékeznek.

A január 13-i koncert repertoárjában klasszikus zene, népzenei és dzsesszfeldolgozások, valamint világzenei és könnyűzenei produkciók is szerepelnek - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Az est háziasszonya ezúttal is Herencsár Viktória Artisjus- és Magyar Örökség Díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett cimbalomművész lesz, aki Múlt és jelen - Cimbalomkoncertek kamarazenekarral című új lemezének anyagát mutatja be a közönségnek. A műsorban 18. és 20. századi, valamint kortárs zeneművek szerepelnek, amelyeket Paolo Salulini, Willy Grimm, Paul Huber és Kovács Mátyás komponált. A lemezbemutatón közreműködik az Anima Musicae Kamarazenekar G. Horváth László vezetésével, valamint Kovács Gergely kürtön.

A gálán fellép továbbá Andrea Stracinová és Zuzana Stracinová cimbalomművész, a Rusin Cendes zenekar Szlovákiából, a svájci Johannes Fuchs, aki hackbrettet, avagy svájci cimbalmot szólalt meg, és Horváth Anita, aki tibeti hangtálakon zenél.

A korábbi években a Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncerten vendégszerepeltek előadók Angliából, az Amerikai Egyesült Államokból, Argentínából, Görögországból, Csehországból, Iránból, Ukrajnából, Moldáviából, Fehéroroszországból és Törökországból is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Aki meg akarja ismerni a népek lelkületét, tanulmányozza a kölcsönkönyvtárakat."
Hauff
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ