Andrej Gavrilovval koncertezik a Pannon Filharmonikusok Pécsett és a Müpában
Dátum: 2017. január 10., kedd, 10:24

Andrej Gavrilov orosz zongoravirtuózzal ad közös koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) január 19-én a pécsi Kodály Központban, másnap pedig a fővárosi Művészetek Palotájában - közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.

Az orosz zene kimagasló alkotásaiból válogató esteken a PFZ a szólista közreműködésével és Bogányi Tibor vezényletével előadja Szergej Rahmanyinov harmadik zongoraversenyét. Műsorra kerül még Dmitrij Sosztakovics egyik legismertebb zenekari darabja, a második világháború ikonikus alkotásának tekinthető "Leningrádi" szimfónia is - írták a közleményben.

Mint felidézték, a Pannon Filharmonikusokkal már számos alkalommal lépett színpadra Andrej Gavrilov, aki mindannyiszor elkápráztatta közönségét "zongoraművész-mesteri szintre emelt technikájával".

Az orosz művész nagyszerű összhangot alakított ki Bogányi Tiborral az elmúlt évek közös fellépései alatt - tették hozzá.

"Olyan kapcsolat alakult ki köztünk, hogy már nem kell finomkodnunk egymással, úgy dolgozunk, mintha már öt emberöltő óta ismernénk egymást. Nagyon jól megértjük egymást. A valódi művészeknek testvérekké kell válniuk; ez egy testvériség" - idézte a közlemény Andrej Gavrilovot.

A virtuóz pianista több mint negyven évvel ezelőtt, mindössze félévnyi felsőfokú tanulmány után nyerte meg a Csajkovszkij-versenyt, pályája aztán rendhagyó módon ívelt felfelé. Néhány évvel később ugyanis ötéves házi őrizete került, és 1984-ben, Gorbacsovnak köszönhetően kapott újra útlevelet. Öt évvel azután, pályája csúcsára érve visszavonult a koncertezéstől, és nyolc esztendővel később, zongoratechnikáját átdolgozva tért vissza.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ Az egyetlen dolog, amit az emberi természetről biztosan tudunk, az, hogy változik."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ