Elhunyt Vida Ferenc, a Lord együttes alapító basszusgitárosa
Dátum: 2017. január 20., péntek, 11:17

Elhunyt Vida Ferenc, a szombathelyi Lord együttes egykori alapítója, volt basszusgitárosa. A csütörtökön eltávozott zenész 67 éves volt, halálhírét a Lord erősítette meg közösségi oldalán.

Első zenekara 1969-ben a vassurányi Red Fire volt, 1972-ben alapította meg a Lord együttest, amelynek nyolcéves szünettel, 2005-ig volt a vezetője és basszusgitárosa; abban az évben a zenekar megvált tőle. 2007-ben életre hívta a Vida Rock Bandet, tavaly új társakkal Vida néven indított új formációt.

A népszerű szombathelyi hard rock zenekar, a Lord basszusgitárosaként a csapat hat nagylemezén - Big City Lights (1985), Szemedben a csillagok (1988), Ragadozók (1989), Lord 3 (1990), Az utca kövén (1992), Lord 2002 (2002) - játszott. A Lord a nyolcvanas években lett rendkívül népszerű, az akkori klasszikus felállásban Vida Ferenc mellett Pohl Mihály (ének), Gidófalvy Attila (billentyűs hangszerek) és Erős Attila (gitár) szerepelt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ