Kocsis Zoltánra emlékezik szombati koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar
Dátum: 2017. február 1., szerda, 12:05

A tavaly novemberben elhunyt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerzőre emlékezik a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) szombati koncertjén a pécsi Kodály Központban - közölte az együttes marketing- és kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.

Graf Orsolya hangsúlyozta: az Ihlető természet című hangverseny műsorát - a koncert eredeti karmestereként - a kétszeres Kossuth-díjas művész állította össze, "ezért a zenekar úgy kíván a kivételes alkotóra emlékezni, hogy az általa kiválasztott műveket változatlan sorrendben, kiegészítés nélkül adja elő". A karmesteri pódiumon Bogányi Tibor áll majd.

A koncerten Camille Saint-Saens ritkán játszott Phaéton című szimfonikus költeményét és utolsó, az Egyiptomi alcímet viselő zongoraversenyét hallhatja a közönség Balog József zongoraművész közreműködésével.

Az est zárásaként Beethoven Pastorale-szimfóniát adja elő a Pannon Filharmonikusok - közölte Graf Orsolya, aki kitért arra is, hogy Kocsis Zoltán rendkívül fontosnak érezte a Beethoven-életmű gondozását.

Kocsis Zoltán, a PFZ első állandó vendégkarmestere minden évadban több projekt megvalósításában közreműködött, amelyek során heteket töltött az együttessel - emlékeztetett.

Hozzátette: "évről évre teljesebb képet kialakítva a muzsikusokról és az együttesről, tapasztalatait és véleményét megosztva is segítette a zenekar szakmai munkáját".

Graf Orsolya beszámolt arról is, hogy az esten tartják Juhász Előd Kocsis Zoltánról írt - pénteken megjelenő - könyvének bemutatóját.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Az ostobaság csökkenését nevezzük haladásnak"
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ