BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Angliai turnéra készülnek a miskolci szimfonikusok
Dátum: 2017. február 23., csütörtök, 21:48

Angliai vendégszereplésre készül a Miskolci Szimfonikus Zenekar, amelynek ügyvezetője arról is beszélt, hogy az idei évadban hat koncertjüket rögzítette, illetve rögzíti a Bartók Rádió.

Az év első felének programjait ismertető szerdai miskolci sajtótájékoztatón Szászné Pónuzs Krisztina elmondta: március 13-án Várdai István, a jelenleg legfoglalkoztatottabb, világsikereket jegyző gordonkaművész lép színpadra a miskolci zenekarral, az est karmestere az olasz Marco Balderi lesz.

Az április 24-i bérletes hangverseny programját Kocsis Zoltánnal közösen tervezték, ő dirigálta volna a zenekart. Halála miatt emlékének szentelik az estet, a zenekart Kovács János vezényli majd.

A bérletes hangversenyek mellett a miskolci szimfonikusok március 5-én Háry János "keresztmetszet" előadást tartanak, a mozgással, prózával és animációval tarkított hangversenyen a miskolci Balázs Győző Református Gimnázium lesz a zenekar partnere.

Szászné Pónuzs Krisztina emlékeztetett arra, hogy tavaly novemberben Párizsban turnézott a társulat, ahonnan "hatalmas élményekkel" tértek haza, ehhez hasonló reményekkel indulnak március 14-én Angliába, ahol most vendégszerepelnek először.

A Kassai Filharmonikusokkal ápolt évtizedes kapcsolatnak köszönhetően ismét fellépnek a felvidéki városban, ezúttal május 24-én.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a miskolci önkormányzat a városi fenntartású intézmények, gazdasági társaságok és a polgármesteri hivatal dolgozóinak az országos mértéket meghaladó, húszszázalékos béremelést biztosít január 1-jétől, és ezt a zenészek is megkapják.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ