BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Fesztiválzenekar: még 100 millió forintra van szükség az együttes idei terveihez
Dátum: 2017. február 24., péntek, 7:27

További 100 millió forintra van szüksége a Budapesti Fesztiválzenekarnak (BFZ) idei tervei megvalósításához - közölte az együttes az MTI-vel csütörtökön, miután a Fővárosi Közgyűlés előző nap 120 millió forint támogatást szavazott meg a zenekarnak.

A Fesztiválzenekar 2016 novemberében részletesen kidolgozott tervet juttatott el a főváros vezetőségének Budapest - a Zene fővárosa címmel, amely a koncertek mellett ingyenes nevelési és közösségi projekteket is tartalmaz a budapestiek számára. A zenekar arra kérte a fővárost, hogy biztosítsa a terv megvalósításához szükséges 260 millió forintos támogatást - olvasható az együttes közleményében.

Hozzátették, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) idén 40 millió forinttal növelte a zenekar támogatását, így a BFZ-nek a szerdán megítélt 120 millió forint mellett ebben az évben még további 100 millió forintra van szüksége a tervezett programok megvalósításához.

A BFZ vezetősége arra kéri a fővárost, hogy amint lehet, állítsa helyre a Fesztiválzenekar megingott pénzügyi támogatását - fogalmaztak, felidézve, hogy a zenekarnak megítélt fővárosi támogatás 2013-ban még 270 millió forint volt, azóta viszont jelentősen csökkent. 2016-ban a Fővárosi Közgyűlés 60 millió forintot szavazott meg a zenekarnak.

Azért, hogy a tervezett koncertek, ingyenes nevelési és közösségi projektek ne maradjanak el, az együttes május 8-án adománygyűjtő hangversenyt rendez Koncert Budapestért címmel a Budapest Kongresszusi Központban, és arra kéri a főváros lakóit és vezetését, valamint a kormányt, hogy felajánlásaikkal segítsék 2017-es terveik megvalósítását.

A tervezett idei programok között van a csaknem 600 hátrányos helyzetű gyerek fellépésével zajló TérTáncKoncert a Hősök terén, az Európai Hidak fesztivál, valamint autista gyermekeknek és időseknek szervezett több koncert is - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ