Fesztiválzenekar: még 100 millió forintra van szükség az együttes idei terveihez
Dátum: 2017. február 24., péntek, 7:27

További 100 millió forintra van szüksége a Budapesti Fesztiválzenekarnak (BFZ) idei tervei megvalósításához - közölte az együttes az MTI-vel csütörtökön, miután a Fővárosi Közgyűlés előző nap 120 millió forint támogatást szavazott meg a zenekarnak.

A Fesztiválzenekar 2016 novemberében részletesen kidolgozott tervet juttatott el a főváros vezetőségének Budapest - a Zene fővárosa címmel, amely a koncertek mellett ingyenes nevelési és közösségi projekteket is tartalmaz a budapestiek számára. A zenekar arra kérte a fővárost, hogy biztosítsa a terv megvalósításához szükséges 260 millió forintos támogatást - olvasható az együttes közleményében.

Hozzátették, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) idén 40 millió forinttal növelte a zenekar támogatását, így a BFZ-nek a szerdán megítélt 120 millió forint mellett ebben az évben még további 100 millió forintra van szüksége a tervezett programok megvalósításához.

A BFZ vezetősége arra kéri a fővárost, hogy amint lehet, állítsa helyre a Fesztiválzenekar megingott pénzügyi támogatását - fogalmaztak, felidézve, hogy a zenekarnak megítélt fővárosi támogatás 2013-ban még 270 millió forint volt, azóta viszont jelentősen csökkent. 2016-ban a Fővárosi Közgyűlés 60 millió forintot szavazott meg a zenekarnak.

Azért, hogy a tervezett koncertek, ingyenes nevelési és közösségi projektek ne maradjanak el, az együttes május 8-án adománygyűjtő hangversenyt rendez Koncert Budapestért címmel a Budapest Kongresszusi Központban, és arra kéri a főváros lakóit és vezetését, valamint a kormányt, hogy felajánlásaikkal segítsék 2017-es terveik megvalósítását.

A tervezett idei programok között van a csaknem 600 hátrányos helyzetű gyerek fellépésével zajló TérTáncKoncert a Hősök terén, az Európai Hidak fesztivál, valamint autista gyermekeknek és időseknek szervezett több koncert is - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ