Szuvanai Akiko hegedűművésszel koncertezik a Pannon Filharmonikusok
Dátum: 2017. február 24., péntek, 7:31

Szuvanai Akiko hegedűművésszel, a nemzetközi Csajkovszkij-verseny eddigi legfiatalabb győztesével ad koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) március 9-én a pécsi Kodály Központban, másnap pedig a fővárosi Művészetek Palotájában.

A Hegedűbe zárt történelem című koncerten a japán zenész William Walton angol komponista Jasha Heifetz hegedűművésznek ajánlott hegedűversenyét adja elő. Azon az 1714-ből származó Delfin Stradivarin játszik, amely egykor Heifetz tulajdonában volt - közölte az MTI-vel csütörtökön az együttes marketing és kommunikációs vezetője.

Az estet George Enescu első román rapszódiája és Jean Sibelius második szimfóniája foglalja keretbe. Vezényel "az elsősorban különleges interpretációs stílusáról híres" Olari Elts észt dirigens - tette hozzá Graf Orsolya.

A tekintélyes nemzetközi karriert befutó Szuvanai Akiko számos rangos díjnak - köztük az olaszországi Nemzetközi Paganini-verseny első helyezésének - a birtokosa. A kritikusok szerint tiszteletet parancsoló jelenség a koncerttermek színpadán, játéka egyszerre magasztos és fenséges, miközben feszes és erőteljes.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ Az elme betegségei sokkal pusztítóbbak, mint a test betegségei."
Cicero
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ