A Zeneakadémián ad zongoraestet György Ádám
Dátum: 2017. február 27., hétfő, 9:10

A Zeneakadémián ad zongoraestet György Ádám február 28-án, a koncerten a zongoraművész a klasszikus művek előadása mellett saját témáira is improvizál - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

"A koncert számomra mindig egy utazás, ahol először beszélek picit magamról, az értékekről, amikben hiszek. Ez az utazás mindig az improvizációtól indul és a klasszikus repertoár gyöngyszemeihez érkezik meg" - fogalmazott a zongorista. Hozzátette: a koncert Chopin és Liszt műveivel ér véget, olyan darabokkal, amelyek számára a legtöbbet jelentik.

A világszerte ismert művész szerint a koncerten egyedi lesz az improvizáció és a klasszikus darabok közti átmenet is. Mint fogalmazott, fontos az állandó megújulás, hiszen a mai világban az információ nagyon gyorsan elévül, mindenki új dolgokra vágyik.

György Ádám akkor szerzett nemzetközi hírnevet, amikor 2012-ben a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság nyitóünnepségén 300 millió televíziónéző előtt játszotta Frédéric Chopin tizenegyedik etűdjét.

A zongorista rendszeresen tanít mesterkurzusokon a világ számos pontján. Erről szólva elmondta: rengeteget változott a világ 10-15 év alatt. Ma a mesterkurzusokon nem a klasszikus mester-tanítvány viszony érvényesül, sokkal inkább kollégaként, partnerként tekintenek egymásra a tanárok és a növendékek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Van...visszavezető út a fantáziától a valósághoz, s ez - a művészet."
Freud
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ