BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Az energiaáramlás évadát hirdették meg a Pannon Filharmonikusok
Dátum: 2017. március 7., kedd, 7:40

Az energiaáramlás, a flow-élmény áll a Pannon Filharmonikusok 2017/2018-as évadának középpontjában, a Müpában futó Pannon-bérlet szeptembertől májusig várja majd a közönséget.

A budapesti bérletsorozat öt előadásán fellép Benjamin Schmid hegedűművész, Bogányi Gergely zongoraművész, Baráti Kristóf hegedűművész, Várdai István gordonkaművész és Dejan Lazic zongoraművész. A hangversenyeket Bogányi Tibor, Vass András, Cristian Mandeal és Gilbert Varga vezényli - mondta el Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a koncertsorozatot bemutató hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

Kiemelte: minden előadás magában hordozza majd a közlést, az információt és az energiaáramlást, mivel a fellépő szólisták és a karmesterek színpadi jelenlétére is ez jellemző. Kitért arra is, hogy az 5 előadásból álló sorozatban nem törekszenek lineáris tematikára. A hangversenyek önmagukban is külön egységet képeznek, de minden évadban van egy szál, amelyre felfűzhetők.

Bogányi Tibor, a zenekar vezető karmestere szerint a technika automatikussá válásával jön meg a flow-élmény, amelyre az évadban utalnak. Hozzátette: olyan energiát adnak át a közönségnek, amelyet zene nélkül nem lehet megtapasztalni.

A koncerteknek szeptember 29-én, november 17-én, 2018. február 23-án, március 23-án és május 4-én ad otthont a Müpa.

A Pannon-bérlet Szláv kaleidoszkóp című első koncertjén Kabalevszkij Colas Breugnon nyitány, Dvorák f-moll románc, Csajkovszkij Hegedűverseny és Francesca da Rimini című műve hangzik el Benjamin Schmid közreműködésével, Bogányi Tibor vezényletével. A novemberi Élet és halál táncai című hangversenyen Bartók Béla Táncszvit, Liszt Ferenc Haláltánc, Richard Strauss Hétfátyoltánc és Claude Debussy A tenger című alkotása szólal meg Bogányi Gergely közreműködésével, Cristian Mandeal dirigálásával.

Kontinenseken át címmel rendezik meg a februári koncertet, amelyen Gilbert Varga vezényel és Baráti Kristóf is fellép. A műsorban John Adams Short Ride in a Fast Machine, Samuel Barber Hegedűverseny, valamint Prokofjev Rómeó és Júlia című művéből hallhat részleteket a közönség.

Edward Elgar Győzelmi induló, William Walton Gordonkaverseny és Rimszkij-Korszakov Seherezade című darabja szerepel az Ereje teljében című márciusi műsorban, amelyen Bogányi Tibor vezényel, és amelyen fellép Várdai István is.

A bérletsorozat 4G: Grieg, G-dúr, g-moll című utolsó koncertjén Griegtől a Holberg-szvit, Raveltől a G-dúr zongoraverseny szólal meg, valamint Grieg g-moll vonósnégyesének szimfonikus zenekari változata Vass András átiratában és dirigálásával. Az esten a horvát származású Dejan Lazic is színpadra lép.

További részletek a bérletekről és a koncertekről a zenekar honlapján olvashatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Nagyon nehéz szakítani egymással, amikor már nem szeretjük egymást."
Francois de la Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ