Az energiaáramlás évadát hirdették meg a Pannon Filharmonikusok
Dátum: 2017. március 7., kedd, 7:40

Az energiaáramlás, a flow-élmény áll a Pannon Filharmonikusok 2017/2018-as évadának középpontjában, a Müpában futó Pannon-bérlet szeptembertől májusig várja majd a közönséget.

A budapesti bérletsorozat öt előadásán fellép Benjamin Schmid hegedűművész, Bogányi Gergely zongoraművész, Baráti Kristóf hegedűművész, Várdai István gordonkaművész és Dejan Lazic zongoraművész. A hangversenyeket Bogányi Tibor, Vass András, Cristian Mandeal és Gilbert Varga vezényli - mondta el Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a koncertsorozatot bemutató hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

Kiemelte: minden előadás magában hordozza majd a közlést, az információt és az energiaáramlást, mivel a fellépő szólisták és a karmesterek színpadi jelenlétére is ez jellemző. Kitért arra is, hogy az 5 előadásból álló sorozatban nem törekszenek lineáris tematikára. A hangversenyek önmagukban is külön egységet képeznek, de minden évadban van egy szál, amelyre felfűzhetők.

Bogányi Tibor, a zenekar vezető karmestere szerint a technika automatikussá válásával jön meg a flow-élmény, amelyre az évadban utalnak. Hozzátette: olyan energiát adnak át a közönségnek, amelyet zene nélkül nem lehet megtapasztalni.

A koncerteknek szeptember 29-én, november 17-én, 2018. február 23-án, március 23-án és május 4-én ad otthont a Müpa.

A Pannon-bérlet Szláv kaleidoszkóp című első koncertjén Kabalevszkij Colas Breugnon nyitány, Dvorák f-moll románc, Csajkovszkij Hegedűverseny és Francesca da Rimini című műve hangzik el Benjamin Schmid közreműködésével, Bogányi Tibor vezényletével. A novemberi Élet és halál táncai című hangversenyen Bartók Béla Táncszvit, Liszt Ferenc Haláltánc, Richard Strauss Hétfátyoltánc és Claude Debussy A tenger című alkotása szólal meg Bogányi Gergely közreműködésével, Cristian Mandeal dirigálásával.

Kontinenseken át címmel rendezik meg a februári koncertet, amelyen Gilbert Varga vezényel és Baráti Kristóf is fellép. A műsorban John Adams Short Ride in a Fast Machine, Samuel Barber Hegedűverseny, valamint Prokofjev Rómeó és Júlia című művéből hallhat részleteket a közönség.

Edward Elgar Győzelmi induló, William Walton Gordonkaverseny és Rimszkij-Korszakov Seherezade című darabja szerepel az Ereje teljében című márciusi műsorban, amelyen Bogányi Tibor vezényel, és amelyen fellép Várdai István is.

A bérletsorozat 4G: Grieg, G-dúr, g-moll című utolsó koncertjén Griegtől a Holberg-szvit, Raveltől a G-dúr zongoraverseny szólal meg, valamint Grieg g-moll vonósnégyesének szimfonikus zenekari változata Vass András átiratában és dirigálásával. Az esten a horvát származású Dejan Lazic is színpadra lép.

További részletek a bérletekről és a koncertekről a zenekar honlapján olvashatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ A sötétség segíti a sötétséget."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ