Új kamarasorozatot indít a Pannon Filharmonikusok zenekar
Dátum: 2017. március 20., hétfő, 9:16

A közönséget a kulisszák mögé kalauzoló új kamarakoncert-sorozatot indít a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) - közölte az együttes az MTI-vel annak kapcsán, hogy az első alkalmat március 30-án tartják a pécsi Kodály Központban.

Graf Orsolya, a zenekar marketing és kommunikációs vezetője kiemelte: a Művészbejáró elnevezésű sorozatnak rendhagyó módon a PFZ próbaterme ad otthont, "tökéletes színteret biztosítva arra, hogy a hallgatóság a zene mellett a zenészekhez is közel kerülhessen fizikailag és szimbolikusan egyaránt".

Mint hozzátette: a bensőséges térben a művészek betekintést engednek mindennapi világukba, felkínálva próbatermi helyüket a nézők számára, miközben a számukra kedves műveket adják elő.

A Művészbejáró a jelen évadban két alkalommal - március 30-án és május 26-án - nyílik meg a zenekedvelők előtt, a következő évadban azonban már négy előadással készülnek a Pannon Filharmonikusok muzsikusai - mondta.

A zenészek első alkalommal Richard Strauss, Mozart és Felix Mendelssohn-Bartholdy műveiből válogatnak. Az esten közreműködik Morvay Ágnes, Németh-Tóth Tímea, Papp Dániel és Mikola Levente hegedűművészek, mélyhegedűn Murin Jaroszláv, illetve Tuzson Tamás, gordonkán Pechan Dávid és Székely Ond, valamint Gárdai Viktória fuvolaművész.

Graf Orsolya arra is felhívta a figyelmet, hogy a korlátozott számú férőhelyekre tekintettel ajánlott az érdeklődőknek mielőbb megvásárolni jegyeiket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ