Balázs János ad szólóestet a Zeneakadémián
Dátum: 2017. március 22., szerda, 8:34

Liszt és Chopin művei szólalnak meg Balázs János zongoraművész szólóestjén március 27-én a Zeneakadémián.

A költő szól alcímű hangversenyen Chopin 4 balladája (g-moll, F-dúr, Asz-dúr, f-moll) és Liszt h-moll szonátája hangzik el az MVM Koncertek - A Zongora 1-ben sorozat részeként - közölték a szervezők az MTI-vel.

Balázs János Liszt- és Prima-díjas zongoraművészt 2002-ben, 13 évesen vették fel a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába. Az egyetem befejezéséig hat nemzetközi zongoraversenyt nyert, 2011-ben megkapta a fiatal művészeknek járó Junior Prima Díjat. Az Európai Koncerttermek Szövetsége 19 ország művészei közül neki ítélte a Rising Star Díjat. Európa, Amerika és Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége.

Példaképe szellemi hagyatékának ápolása céljából 2016-ban megalapította a Cziffra György Fesztivált, amelynek művészeti vezetője. Előadásait egyéni zenei látásmód jellemzi, hitvallása, hogy a zene csakis a lélek legmélyebb és legőszintébb érzelmeiből születhet meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ