Újra együtt zenél Deák Bill Gyula és Hobó a Kolozsvári Magyar Napokon
Dátum: 2017. március 24., péntek, 12:04

Újra együtt lép fel Deák Bill Gyula és Földes László Hobó az augusztus 13. és 20. között tartandó Kolozsvári Magyar Napokon - jelentették be egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón a fesztivál szervezői.

A sajtótájékoztatón Hobó volt a meglepetésvendég, aki elmondta: az utóbbi években vagy ő zenélt Deák Bill és zenekara vendégeként, vagy Bill volt az ő vendége. Most azonban Bill és Hobó újra együtt címen lépnek a kolozsvári közönség elé.

A magyar napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület képviselői elmondták, tovább bővül a fesztivál: a Farkas utca, a Fogoly utca és a Főtér mellett a Sétatéren is színpadot állítanak fel. Gergely Balázs, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke kijelentette: szükség volt a bővítésre, mert az elmúlt években az egyre nagyobb tömegeket megmozgató rendezvény "már feszítette szét a kereteit".

A főszervező elmondta, az idei magyar napokat a Transylvanicum virtuális védjeggyel szervezik meg azzal a hittel, hogy a fesztivál egy csepp Erdélyből, minden benne van, amit Erdély jelent. Hozzátette: a több helyszín lehetővé teszi, hogy jobban csoportosítsák a hasonló jellegű programokat. A Sétatéren a gyermekeket megszólító programokat láthatják, a Farkas utcai színpad a folk-, az operett- és a nótaelőadások helyszíne lesz, a Fogoly utcában rendezik be a borutcát, ahol a Hagyományok Háza bevonásával szerveznek hagyományőrző programokat.

A fesztivál főtéri nagyszínpadán a Szent István-napi néptánctalálkozó gáláját, a Ghymes együttest, Szikora Robit és az R-Got, Deák Billt és Hobót, Charlie-t nézheti, hallgathatja a közönség. A rendezvény a Budapesti Operettszínház Csárdáskirálynő produkciójával zárul.

Szabó Lilla programigazgató elmondta, igyekeznek minél több programot elérhetővé tenni a román ajkú érdeklődők számára is.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Kincses Kolozsvár Egyesület egy másik fesztiválra is várja a közönséget. Idén május 27-28-án rendezik meg a gyalui kastély mellett a Várkert Fesztivált. Gergely Balázs elmondta: másfél évvel ezelőtt a fesztivál próbakiadását tartották, annak októberi időpontját a feketetói vásárhoz igazították. A helyszín kiválónak bizonyult, az időpontválasztás azonban nem.

Az idei Várkert Fesztivált a ballagások hétvégéjén tartják, és a családok mellett számítanak a ballagókra is, akik a gyalui kastélykertben "ereszthetik ki a gőzt" - fogalmazott Gergely Balázs. Hozzátette: arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a fesztiválozók belekóstoljanak a kastély melletti régészeti ásatások világába.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„Rettenetes, hogy a valóságot nem lehet megismerni a tények miatt."
Rainer Maria Rilke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ