Boldoczki Gábor trombitaművész lemeze nemzetközi komolyzenei díjat nyert
Dátum: 2017. április 6., csütörtök, 15:25

Boldoczki Gábor trombitaművész Oriental Trumpet Concertos című lemeze kortárs zenei kategóriában elnyerte a világ vezető független hanglemezszakmai díját (International Classical Music Award, ICMA) - tudatta a művész az MTI-vel csütörtökön.

Az IMCA 14 ország 16 zenei szaklapját tömörítő zsűrije 17 video- és audioprodukciót választott ki a 321 jelölt közül. A díjakat a lipcsei Gewandhausban április 1-jén megtartott ICMA gálakoncerten adták át.

A 17 produkció 15 kategóriában nyert, a kortárs zenei kategóriában Boldoczki Gábor Krzysztof Penderecki, Fazil Say, Alekszander Arutiunian és Aram Hacsaturjan műveit bemutató Trumpet Concertos című lemezét tüntették ki a díjjal. (A győztesek teljes listája a http://www.icma-info.com/winners-2017/ weboldalon olvasható.)

Idén életműdíjjal tüntették ki Matti Salminen finn basszistát, Tabea Zimmermann német brácsás lett az év művésze, Sophie Pacini német-olasz zongorista és Elsa Dreising francia szoprán lettek az év fiatal művészei. Az év felfedezettje díját Robert Neumann 15 éves német zongorista érdemelte ki, az év hanglemezkiadója a svéd BIS lett.

A díjak odaítélésében üzleti-kereskedelmi szempontok nem játszanak szerepet. A nemzetközi zsűri elnöke Remy Franck, a luxemburgi Pizzicato szaklap főszerkesztője, a zsűri magyar tagja a Gramofon - Klasszikus és Jazz című folyóirat volt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ