Bach János-passiójával kezdődik a nemzetközi kórusfesztivál
Dátum: 2017. április 7., péntek, 13:11

Johann Sebastian Bach János-passiójának szcenikus előadásával kezdődik vasárnap a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál a Müpában.

Az idei találkozón, április 9. és 12. között 15 ország 35 kórusa több mint ezer énekessel vesz részt, a húsz hazai énekkar mellett számos európai országból érkeznek együttesek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A kategóriaversenyeket a Budapest Music Centerben rendezik meg, a nyitó- és záróhangversenynek a Müpa ad otthont kiváló énekes szólisták, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság közreműködésével, Hollerung Gábor Liszt-díjas, érdemes művész karmester, a rendezvény művészeti vezetője vezényletével.

A nyitókoncerten J.S. Bach János-passiója szcenikus előadásának koráljaiban énekelhetnek az arra jelentkező kórusok.

Az április 12-i záróhangversenyen először a kategórianyertes énekkarok nagydíjas versenyét rendezik meg, majd Carl Orff Carmina burana című művének előadásában vehetnek részt a kórusok vállalkozó tagjai.

A fesztivál programjában hangsúlyos szerepet kapnak a konzultációk, a minősítő hangversenyek, a személyes szakmai tanácsadás és a barátság-koncertek, amelyek legfőbb célja, hogy az énekesek megismerjét egymást és egymás kultúráját.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Jó ember vagyok, nem haragszom arra, akit megbántottam."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ