BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Mediterrán életérzéssel vár a Nemzeti Filharmonikusok áprilisi hangversenye
Dátum: 2017. április 18., kedd, 9:46

Mediterrán életérzést közvetít a Nemzeti Filharmonikusok április 20-i hangversenye Carlo Montanaro vezényletével a Zeneakadémián.

Az esten Rossini A sevillai borbély című művének nyitánya, Joaquín Rodrigo Aranjuezi gitárversenye és Brahms III. szimfóniája hangzik el, közreműködik Csáki András gitárművész.

A hangverseny egzotikus színfoltja a zenekari gitárzene csúcsának tartott Aranjuezi-concerto, amelyet II. Fülöp királyi egyik palotájának kertje ihletett. A hároméves kora óta világtalan Rodrigo a magnóliafák illatát, a madarak énekét, a szökőkutak csobogását kívánta kifejezni a zene eszközeivel. Háromtételes gitárversenyét a 2. világháborút megelőző hónapokban Párizsban komponálta és Regino Sáinz de la Maza spanyol gitárművész-zeneszerzőnek ajánlotta. A darabot Csáki András gitárművész szólaltatja meg - közölte a zenekar az MTI-vel.

A Nemzeti Filharmonikusok április 27-én Schumann- és Mendelssohn-műveket adnak elő Joáv Talmi vezényletével, Alon Goldstein zongoraművész közreműködésével a Zeneakadémián.

A műsort egy különlegesség nyitja, Talmi ugyanis Schumann Gyermekjelenetek című zongorasorozatát ültette át zenekarra. Rendhagyó formában szólal meg Mendelssohn híres vonósoktettjének egyik tétele is, amelyet a fiatal szerző az I. szimfónia londoni bemutatójához írt át. A virtuóz és dallamgazdag g-moll zongoraversenyt az est második részében Schumann II. szimfóniája követi.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ A te szabadságod ott ér véget, ahol az én orrom kezdődik"
Angol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ