Klasszikus zeneművek hallhatók az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában
Dátum: 2017. április 25., kedd, 12:35

A barokk és a romantika válogatott klasszikusai szólalnak meg az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjén pénteken a Budapest Music Centerben.

A műsorban Felix Mendelssohn lendületes h-moll vonósszimfóniája, Johann Sebastian Bach A-dúr zongoraversenye, valamint a C-dúr versenymű két zongorára című műve hangzik el. Az estet Pjotr Iljics Csajkovszkij Firenzei emlék című nagyívű, felkavaró hangzású vonósszextettje zárja. A koncerten Prisca Benoit és Mladen Tcholitch zongoraművészek működnek közre - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból és korábban végzett növendékeiből. Az együttes szándéka, hogy koncertjein a klasszikus zene üzenete minél több fiatalt érintsen meg, ezzel is segítve egy új, a klasszikus értékeket befogadni képes generáció kialakítását.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„A nevetés bölcsebbé tesz bennünket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ