BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Eurovíziós Dalfesztivál - Nemzeti hősként köszöntötték a győztest Portugáliában
Dátum: 2017. május 16., kedd, 15:08

Nemzeti hősként köszöntötték a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválról vasárnap hazatért győztest Portugáliában.

A 27 éves Salvador Sobral korábban szinte ismeretlen volt a közönség számára, ám a lisszaboni repülőtéren mintegy kétezer lelkes rajongó fogadta.

"Anélkül, hogy túl patetikus akarnék lenni, ez a győzelem nagyon fontos a portugál kultúra számára. De én nem vagyok hős: az Christiano Ronaldo" - jelentette ki az érkezéskor Sobral.

A fáradtnak látszó énekes elmondta, hogy először ki akarja pihenni magát, mert nagyon kimerült. Hozzátette: az a célja, hogy elismert zenész legyen, és ne csak az eurovíziós győzelme miatt emlékezzenek rá.

Sobral a szombati döntőben az Amar Pelos Dois című számmal aratott győzelmet a világszerte több millió néző követte dalversenyen. Az énekes a bombasztikus színpadi elemeket mellőzve meghitt pillanatokat szerzett a közönségnek egyszerű előadásával.

"Boldog vagyok, hogy a romantikus dalom nyert" - mondta el megköszönve a brazil zenész, Caetano Veloso támogatását.

Sobral dalával Portugália először aratott győzelmet az 1964 óta megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekest az ország vezetői is üdvözölték üzeneteikkel.

"Mikor nagyon jók vagyunk, akkor mi vagyunk a legjobbak legjobbjai. Gratulálok Salvador Sobral" - fogalmazott Marcelo Rebelo de Sousa, Portugália elnöke.

"A történelem egy lapja portugálul íródott ezen az estén az Eurovízión. Bravó Salvador! Bravó Portugália!" - írta Twitterén Antonio Costa kormányfő.

Az énekes győzelmét a közelmúltban szintén győzelmet aratott Benfica futballcsapat is ünnepelte: "Nem mi vagyunk az este egyetlen győztesei! Szép volt Salvador Sobral!" - írták Twitter-üzenetükben.

A győztest J. K. Rowling is köszöntötte: "Hurrá Portugália!" - írta Harry Potter-regények brit szerzője.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ ...aki meghallgatja a IX. szimfóniát, és utána nekiül, hogy tapétaminát rajzoljon, az vagy szélhámos, vagy degenerált."
Loos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ