Hét ígéretes muzsikusnövendék lép színpadra a Pannon Filharmonikusok zenekarral Pécsett
Dátum: 2017. május 23., kedd, 8:58

A Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Mesterek és tanítványaik elnevezésű tehetségtámogató programjának keretében hét ígéretes muzsikusnövendék lép színpadra szólistaként június 7-én a pécsi Kodály Központban - közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.

A kiemelkedően tehetséges fiataloknak bemutatkozására lehetőséget biztosító sorozat keretében láthatta a közönség első alkalommal szólista szerepben Boros Misit a Kodály Központ színpadán - idézték fel a közleményben, amely kiemelte: azóta is egyre több tehetség felfedezését és reflektorfénybe kerülését segíti elő a program.

Az együttes azt írta: az április végi meghallgatáson Pécs, Komló és Mohács mellett Kaposvárról, Zalaegerszegről és Hévízről összesen 19 muzsikusnövendék érkezett, hogy részt vehessen a nem mindennapi megmérettetésen.

Közülük - hívták fel a figyelmet - heten kerültek be a programba; a felkészülést követően június 7-én, 19 órakor adhatják első koncertjüket a Kodály Központban.

A hangversenyen a 10 éves Bagi Flórát (furulya), a 13 éves Drahos Botondot (harsona, euphonium) a 16 éves Nagy Zoltán Ferencet (klarinét), a 15 éves Szentkirályi Boldizsárt (szaxofon), a vele egyidős Forgó Boglárkát (gordonka) és Horváth Apor Boldizsárt (zongora) és az ugyancsak pianista, 13 éves Remenyik Balázst hallhatja majd a közönség.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ A tizedik Múzsa, aki most kormányoz: a sajtó."
Trollope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ