Népzenei és világzenei koncertekkel várja a közönséget a Dombos Fest
Dátum: 2017. június 22., csütörtök, 8:39

Fényfestészettel, vajdasági gasztrokínálattal, népzenei és világzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket június 29. és július 2. között a délvidéki magyarság Dombos Fest elnevezésű kulturális fesztiválja Kishegyesen - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

Horváth László, a Dombos Fest alapító-fesztiváligazgatója a műsorban elmondta, hogy a fesztivált Pál István Szalonna és Bandája koncertje nyitja meg. A szervezők célja olyan magyar produkciókat bemutatni a rendezvényen, amelyek még nem szerepeltek a Vajdaságban, így például a Lóci játszik zenekart - tette hozzá.

A fesztiválon este 6-tól hajnali 3-ig piknikszerű hangulat várja az érdeklődőket, a 16 év alattiaknak ingyenes a belépés, emellett családi jegyet is kínálnak - közölte az igazgató.

A Dombos Fest vendége lesz Lajkó Félix hegedűművész és az Óperentzia duó, Dresch Mihály és a Dresch Quartet, a Pátkai Rozina Trió, Brasnyó Antal és a Budapest Ska Nu-jazz Orchestra. Fellép a Boban Markovic Orkestar, Ripoff Raskolnikov és zenekara, valamint Szabó Balázs Bandája is.

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kapnak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a közönséget.

A fényfestők keze alatt minden este életre kel majd a 100 méteres löszfal, amelynek tövében a fesztivált rendezik. Délutánonként Dombos Remix címmel irodalmi találkozón vehetnek részt az érdeklődők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ