BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hétfőn kezdődik a 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál
Dátum: 2017. július 3., hétfő, 8:33

Hétfőn kezdődik a 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, amely augusztus közepéig várja a közönséget.

A klasszikus zeneirodalom mellett cigányzene, klezmer, dzsessz, pop, rock és számos zenei műfaj helyet kap a programban - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bálint Gábor szervező elmondta: a fesztivál gerincét továbbra is a klasszikus zene adja.

A koncertek közül kiemelte a Zenei világok találkozása címmel meghirdetett programot, a Musica Sonora Kamarazenekar július 24-ei fellépését, Illényi Péter vezényletével, amelyen az első részben Elgar Salut d amour című műve és Csajkovszkij D-dúr hegedűversenye csendül fel, a második részben pedig a Hair című musical klasszikus zenekari átirata hangzik el.

Kollár Imre karmester elmondta: a MÁV Szimfonikus Zenekar két koncertet is ad, az egyik hagyományosan egy Beethoven-est, Gál Tamás vezényletével július 6-án. A másik koncert július 10-én lesz: az általa vezényelt gálaesten Kertesi Ingrid énekesnő lép fel.

A gálaesten Verdi, Muszorgszkij, Bellini, Mascagni, Glinka, Rossini, Puccini, Bizet, Csajkovszkij és Arditi művei hangzanak el.

A 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál július 3. és augusztus 17. között várja a látogatókat.

A fesztivál nyitóestjén, július 3-án a Zuglói Filharmónia ad koncertet, Záborszky Kálmán vezényletével Orff Carmina Burana című műve hangzik el. Július 27-én a Budapesti Vonósok Kamarazenekar lép színpadra, Vivaldi, Händel és Mendelssohn művei hallhatók.

Július 31-én a Budapest Bár, augusztus 3-án a Sabbathsong Klezmer Band lép fel. Augusztus 8-án a Mendelssohn Kamarazenekar, 14-én a 100 Tagú Cigányzenekar, 17-én pedig a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad koncertet a fesztiválon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„ Az egyetlen dolog, amit az emberi természetről biztosan tudunk, az, hogy változik."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ