BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hétfőn kezdődik a 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál
Dátum: 2017. július 3., hétfő, 8:33

Hétfőn kezdődik a 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, amely augusztus közepéig várja a közönséget.

A klasszikus zeneirodalom mellett cigányzene, klezmer, dzsessz, pop, rock és számos zenei műfaj helyet kap a programban - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bálint Gábor szervező elmondta: a fesztivál gerincét továbbra is a klasszikus zene adja.

A koncertek közül kiemelte a Zenei világok találkozása címmel meghirdetett programot, a Musica Sonora Kamarazenekar július 24-ei fellépését, Illényi Péter vezényletével, amelyen az első részben Elgar Salut d amour című műve és Csajkovszkij D-dúr hegedűversenye csendül fel, a második részben pedig a Hair című musical klasszikus zenekari átirata hangzik el.

Kollár Imre karmester elmondta: a MÁV Szimfonikus Zenekar két koncertet is ad, az egyik hagyományosan egy Beethoven-est, Gál Tamás vezényletével július 6-án. A másik koncert július 10-én lesz: az általa vezényelt gálaesten Kertesi Ingrid énekesnő lép fel.

A gálaesten Verdi, Muszorgszkij, Bellini, Mascagni, Glinka, Rossini, Puccini, Bizet, Csajkovszkij és Arditi művei hangzanak el.

A 26. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál július 3. és augusztus 17. között várja a látogatókat.

A fesztivál nyitóestjén, július 3-án a Zuglói Filharmónia ad koncertet, Záborszky Kálmán vezényletével Orff Carmina Burana című műve hangzik el. Július 27-én a Budapesti Vonósok Kamarazenekar lép színpadra, Vivaldi, Händel és Mendelssohn művei hallhatók.

Július 31-én a Budapest Bár, augusztus 3-án a Sabbathsong Klezmer Band lép fel. Augusztus 8-án a Mendelssohn Kamarazenekar, 14-én a 100 Tagú Cigányzenekar, 17-én pedig a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad koncertet a fesztiválon.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ