BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Az ütős hangszerek legnagyobb hazai seregszemléje lesz Agárdon
Dátum: 2017. július 7., péntek, 9:56

Az ütős hangszerek legnagyobb hazai seregszemléjét, a II. Velencei-tavi Ütős Fesztivált július 28. és 30. között rendezik meg a tavalyi helyszín, Velence helyett ezúttal Agárdon.

A témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Ölvedi Gábor művészeti vezető elmondta, hogy nagy sikere volt a tavalyi rendezvényüknek, hiszen az esti koncertek mintegy háromezer ember előtt zajlottak. Idén az agárdi szabad strandon várják a zeneszerető közönséget, mert vándorfesztivállá alakulnak és a tervek szerint "körbejárják" a következő években a Velencei-tavat - tette hozzá.

Közölte, hogy ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, ezért kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak a zenélésekbe és a különböző zenés játékokba. Napközben gyermekeknek szóló zenei koncertek, interaktív mesejátékok és többféle vízi és szárazföldi sport várja a családokat.

Pethes Adrienn főszervező hangsúlyozta, hogy az esti nagyszínpadi produkciók után a tóparton örömdobolás zárja az estéket sok ütőhangszeres zenész közreműködésével. Új elem lesz a beat box (szájdobolás), bárkinek lehetősége nyílik megmutatni tudását.

Szintén újdonság lesz a haka táncbajnokság, amelyre bármilyen összetételű csapatok nevezhetnek és megmutathatják jártasságukat a tradicionális maori harci táncban.

A tervek szerint pénteken lép fel a Meszecsinka együttes, amely pszichedelikus alapú, sok zenei stílust és hét nyelven előadott (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab) éneket ötvöz a színpadon. A tavalyi év után ismét fellépnek az ősi magyar és keleties hangokat és ritmusokat megszólaltató Kurul dobosok. A napot a Kongattack zárja: a formáció világkörüli utazásra viszi a nézőket, a dobokat elektronikus zenével megtámogatva.

Szombaton zenél a máltai Tribali zenekar, amely a nemzetközi spirituális műfaj egyik jeles képviselője és sok esetben világzenét ötvöz rockzenével. A több ezer éves keleti kultúrát és japán dobművészetet eleveníti majd fel a színpadon az Ataru Taiko dobszínházi formáció.

Szintén szombaton ad koncertet a G-Base, amely Kiss G. László dzsessz-világzenei formációja és két basszusgitárral, dobbal, didgeridoo-val és énekkel szerepelnek majd. A DaWhy együttes a keleti, balkáni, elektro, techno és metál zenéket értelmezi újra koncertjében.

A zenei előadások mellett számos kísérőprogram is várja az érdeklődőket. Lesz tűzönjárás, tózene, afro tánctanítás, mesejurta, Gubás Gabi zenés mesejáték előadása, vízi bábszínház, homokvárépítő bajnokság, strandrögbi, sárkányhajózás.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ