BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Tizenöt országból érkeznek fellépők a Babel Sound fesztiválra
Dátum: 2017. július 10., hétfő, 18:08

Tizenöt országból érkeznek fellépők Balatonboglárra az idei Babel Sound világzenei fesztiválra, amelyet július 17-től 23-ig immár hetedik alkalommal rendeznek meg.

A balatonboglári szabadstrandon benini, kubai, belga, spanyol, indiai, chilei, olasz, izraeli, holland, marokkói, iráni, bolgár, amerikai, kolumbiai és szerb előadók is színpadra lépnek a hazai színtér képviselői mellett - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, a fellépők kiválasztásánál idén is elsődleges szempont volt, hogy olyan zenekarok lépjenek fel, amelyek más hazai fesztiválon nem láthatóak.

A koncertek közül az egyik legizgalmasabbnak ígérkezik

a katalán Doctor Pratsé július 21-én pénteken a Nagyszínpadon. A csapat a mediterrán hangzást skával, reggae-vel, punkrockkal és egy kis elektroszvinggel keveri. Hazájukban tavaly megnyerték a legjobb albumért járó Enderock-díjat díjat, ami a legrangosabb katalán elismerés és manapság ők Barcelona legfelkapottabb fiatal zenekara. A Doctor Prats először áll magyar színpadra.

Szintén Spanyolországból jön az Ogun Afrobeat, amely július 19-én szerdán játszik a Nagyszínpadon. Ogun annyit jelent, hogy az eszközök és láncok ura, a vas istene. Zenéjük is ezt tükrözi: az együttes egyesíti az életteli afrobeat és az észak-amerikai zene (soul, funk) ritmusait. A frontember a nigériai Akin Dimeji Onas, aki az egyik legjobb afrikai dobosnak számít Spanyolországban.

A legmesszebbről érkező zenekar minden bizonnyal a chilei Subhira Band lesz, amely a Doctor Prats koncertje előtt fog játszani. A formáció a latin-amerikai és a kortárs elektro-akusztikus zene egyedülálló keverékét hozza magukkal Dél-Amerikából.

A holland Bandgladesh saját helyszínt kap a Babel Soundon. Éjszakai előadásaikat egy 100 négyzetméteres, felfújható fehér textilsátrukban tartják. Ahogy maguk a produkciót jellemzik, nem önmagában a zene a lényeg, hanem a pulzálás, a rezgések, amit a hallgató a sátorban megél a sejtelmes hang- és fényjáték közben.

A hazai világzenei színtér képviseletében mások mellett a Jász András Kultúrfunkot, a Chalabant, a Golestant, az Iparkutyát, valamint Horgas Esztert és Falusi Mariannt is hallhatja a közönség.

Hat helyszínen rendeznek koncerteket, a legkorábban minden nap 17 órakor a boglári hajókikötő melletti Csavargőzös műemlékhajón kezdődik a program, fél órával később pedig a strand bejáratánál, a szabadtéri Zenepavilonban. Esténként 19 óra 30 perckor egymás után két koncert várja a közönséget a szabadstrandon felállított Nagyszínpadon, de lesznek események a Platán strand Szimpla Kert színpadán és a Kultkikötőben is.

Az egyhetes fesztiválon 44 zenekar lép fel és napközben is számos programhoz lehet csatlakozni. Lesznek egzotikus tánc- és hangszeroktatások, gyerekprogramok és nemzetiségi kézműves foglalkozások. Az érdeklődők megtanulhatják például, hogyan kell afrikai törzsi dobon játszani vagy olasz tésztát gyúrni. A fesztiválra a belépés ingyenes.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ ...a női ösztönök hamarabb találkoznak, és hamarabb jutnak egyezségre, mint a férfiak értelme."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ