Roby Lakatos dupla koncertje augusztusban Budapesten
Dátum: 2017. július 10., hétfő, 18:17

La Passion című lemezének dalait mutatja be Roby Lakatos egy dupla koncerten augusztus 6-án a fővárosi Marriott Hotelben.

Az 52 éves hegedűvirtuóz előbb 15, majd 18 órakor áll színpadra a szálloda báltermében. Négy éve megjelent La Passion című lemeze a sidney-i operaházban adott koncertjének anyagát tartalmazza - közölték a szervezők az MTI-vel.

A La Passionon saját kompozícióin és tradicionális darabokon kívül mások mellett Astor Piazzolla, Rimszkij-Korszakov, Brahms, Fats Waller, Michel Legrand és a Vaya Con Dios szerzeményeit játssza el.

Mint írták, Roby Lakatos a cigány hegedűsök "királya", Bihari János családjának leszármazottja. Szenvedélyes improvizatőr és zeneszerző, aki koncertjein különleges hangulatot varázsol zenéjével, amelyben keveri a cigányzenét, a magyar népdalokat a klasszikus és a dzsessz stílusjegyeivel.

Már egészen fiatalon szerződéseket kapott külföldön, Európa, Ázsia és Amerika szinte valamennyi nagy előadótermében és fesztiválján játszott. Karrierje során olyan neves muzsikusokkal dolgozhatott együtt, mint Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli vagy Maxim Vengerov.

Az augusztus 6-i dupla koncert a Danubius Music menedzselésével, az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ