Augusztus elején rendezik a kecskeméti dzsesszfesztivált
Dátum: 2017. július 24., hétfő, 9:58

Augusztus 3. és 6. között rendezik meg a kecskeméti dzsesszfesztivált, amelynek négy napja alatt öt színpadon több mint száz zenészt láthat és hallhat a közönség - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Ittzés Tamás, a fesztivál főszervezője, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetője elmondta, hogy több mint hetven koncertet tartanak a fesztivál négy napja alatt.

A fesztivált augusztus 3-án, csütörtökön a Bolyki Brothers, a ragtime zongora kanadai királynője, Mimi Blais és a svájci Marco Marchi & the Mojo Workers koncertjei nyitják. A fellépők között olyan világsztár is megtalálható, mint a világ legjobb bendzsósaként számon tartott japán Ken Aoki. A házigazda Bohém Ragtime Jazz Band mellett színpadra lép a Kecskemét Jazz Orchestra és a Hot Jazz Band is.

A főszervező kiemelte, hogy a Kecskeméten található mesterséges tó partján tartják a rendezvényt, amelyet "úgy aposztrofálunk, hogy családi fesztivál a vízparton".

Ittzés Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a sokszínű zenei program mellett számos más kísérőrendezvény is lesz: a gyerekeknek akár egész napos elfoglaltságot biztosító játéksziget mellett a fesztiválon rendezik meg az országos dzsessz műveltségi vetélkedő döntőjét, de lesz futóverseny, veteránautó-bemutató és swingtanítással is várják a közönséget.

Hozzátette, hogy idén sem marad el a fellépők közös koncertje és lesz jam session is.

A fesztivál részletes programja a www.jazzfovaros.hu oldalon olvasható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Nem vagyok elég fiatal ahhoz, hogy mindent tudjak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ