Augusztus elején rendezik a 6. Paloznaki Jazzpikniket
Dátum: 2017. július 30., vasárnap, 12:37

Csütörtökön kezdődik a 6. Paloznaki Jazzpiknik, a háromnapos rendezvényen fellép majd a világhírű Kool & the Gang, a hazai zenei élet élvonalából pedig mások mellett a Kéknyúl & Jónás Vera szórakoztatja a közönséget - tájékoztatta az MTI-t a rendezvény főszervezője.

Valde Orsolya, a fesztivál egyik ötletgazdája elmondta, hogy négy színpadon húsz koncert szórakoztatja majd a látogatókat.

A rendezvény, amely egy mini fesztiválból nőtt ki hat esztendő alatt, jól ötvözi a falusi életérzést a fesztiválhangulattal, hiszen a 400 lakosú Veszprém megyei falu a fesztivál ideje alatt a dzsessz balatoni fővárosává változik - fogalmazott Valde Orsolya.

A piknik nulladik napján a Group n Swing után a Kool & the Gang ad koncertet csütörtökön. Pénteken a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a dzsessz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi lép a közönség elé. Szombaton a Matt Bianco feat New Cool Collective és a Random Trip zenél - sorolta a szervező.

A magyar zenei élet képviselői közül mások mellet a Kéknyúl & Jónás Vera, az Antal Gábor trió, a Sárik Péter trió és Berki Tamás, valamint a Palásti Máté duó lép közönség elé.

A Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként megrendezett fesztiválnak már saját himnusza is van, amelynek a témája nem is lehetne más, mint a dzsessz és a bor. A Jazz & Wine című angol nyelvű dalt, melyet Fábián Juli és Zoohacker neve fémjelez, már a rádiók is játsszák - mondta Valder Orsolya.

Hozzátette: a nagyszínpadon a koncertek szünetében a Homola Borterasz, DJ a szőlőben programsorozatának lemezlovasai állnak a bakeliteknél, a falu főutcáján dzsesszformációk szórakoztatják a járókelőket, délutánonként gyerekprogramok várják a legkisebbeket.

A programokat követően induló piknikbuszokkal könnyen elérhetők a környező települések szálláshelyei - fűzte hozzá a főszervező.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ Az idő a legdrágább anyag, amiből az életünk készül."
Sütő András
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ