Több mint 300 kezdő zenekar pályázott a Cseh Tamás Program támogatására
Dátum: 2017. agusztus 12., szombat, 8:41

Több mint 300 kezdő zenekar jelentkezett a 4. évadát megkezdő Cseh Tamás Program Induló előadói alprogramjára.

A legnagyobb érdeklődés a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is az induló zenekarokat támogató alprogram pályázatát övezte, amelyre összesen 315 pályázat érkezett be. A Klubtámogatói alprogramra a vidéki, a fővárosi, valamint a határon túli klubok összesen 116 pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Kulturális Alaphoz. A két alprogram pályázataira összesen 235 millió forintot szán a kollégium, 195 milliót a klubokra, 40 milliót az induló előadókra - közölte a Cseh Tamás Programiroda szerdán az MTI-vel.

A támogatásban részesülő klubok továbbra is olyan belépőjegyes koncertekre kaphatnak támogatást, ahol élőben lesznek hallhatók a magyar formációk. Az elnyert forrás nagyobbik részét a zenekarok fellépti díjára, kisebb hányadát pedig az adott koncertek promóciójára fordíthatják. A pályázati felhívásból egyértelmű volt az is, hogy folyamatosan működő könnyűzenei színtereket kívánt támogatni a program, olyan helyszíneket, amelyek az év nagy részében fellépési lehetőséget biztosítanak a különböző zenekaroknak és előadóknak.

Az Induló előadói alprogram nyertesei is a korábbi évekhez hasonlóan költhetik majd el támogatásukat, így minimum öt új dal profi rögzítésére, egy hanghordozó fizikai megjelentetésére, egy videoklip elkészítésére, saját promóciójukra és egy lemezbemutató koncertre fordíthatják a Cseh Tamás Programtól kapott forrást.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ