Megkezdte évadját a Miskolci Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2017. agusztus 23., szerda, 19:38

Franciaországban is turnézik a Miskolci Szimfonikus Zenekar a 2017-2018-as szezonban - mondta Szászné Pónuzs Krisztina, az együttes ügyvezetője az évadnyitó társulati ülésen kedden.

Szavai szerint a tavalyi évad "igazán tartalmasan zárult, s ezt a sokszínűséget igyekeznek a következőkben is fenntartani".

Mint mondta: megújult a zenekar próbaterme, új eszközöket, hangszereket is sikerült beszerezni.

Hozzátette: a miskolci koncertek mellett többször szerepelnek majd Budapesten, muzsikálnak az Erkel Színházban, a Művészetek Palotájában, illetve két koncertet adnak majd az Olasz Intézetben.

A belföldi koncertek mellett idén is szerepelnek majd külföldi színpadokon. Februárban Franciaországba utaznak, ahol a Champs-Élysées Színházban muzsikálhatnak majd, és körvonalazódik egy őszi athéni turné is.

A társulati ülés után a zenekar birtokba vette a megújult próbateremet, és megkezdődtek a próbák a péntek esti edelényi Kastély-szerenád koncertre.

A zenekar közlése szerint augusztus 25-én a L huillier-Coburg Kastély Udvarán Hübler, Haydn művei csendülnek fel Gál Tamás vezényletével.

Szeptember 25-én a Kodály-év keretében a Művészetek Háza Hangversenytermében lép fel a zenekar, a műsorban válogatás hallható Hacsaturján Spartacusából, valamint felcsendül Kodály Galántai táncok és Kállai kettős című műve a Nyíregyházi Cantemus Kórus közreműködésével, Cser Ádám vezényletével. A zene világnapja alkalmából, szeptember 30-án a Miskolci Egyetemen adnak hangversenyt, a műsorban Theo Verbey Fractal Symphony című művének első tétele, Szentpáli Roland Concerto for ClaXoTon and Orchestra és Holst Planéták című műve hallható, közreműködik a ClaXoTon Quartet (Menyhárt Ferenc, Bárány Zoltán, Czimer Sándor, Czakó Péter) és a Forrás Kamarakórus. Vezényel David Curtis.

Október 9-én a Művészetek Házában Beethoven I. (C-dúr) szimfónia és Mozart Requiemje hallható, október 17-én Nyíregyházán vendégszerepel a zenekar, október 19-én pedig a Művészetek Házában Csajkovszkij Vonósszerenádja, Sztravinszkij A katona története című műve hallható. Október 29-én a Müpában Beethoven-műveket ad elő a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Az évad további előadásairól a zenekar honlapján, a www.mso.hu-n található további információ.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ A könnyű gondok beszélnek, a súlyosak némák."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ