Együttműködési megállapodást kötött a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Korail Symphony Orchestra
Dátum: 2017. szeptember 29., péntek, 8:16

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a MÁV Szimfonikus Zenekar és a dél-koreai vasúttársaság szimfonikus zenekara, a Korail Symphony Orchestra.

"A Magyar Államvasutak Részvénytársaság évtizedeken keresztül büszkén hirdette magáról, hogy a világ egyetlen vasúttársasága, amely hivatásos szimfonikus zenekart működtet. Nagy öröm számunkra, hogy most már ketten vagyunk a koreai vasút zenekarával" - mondta Fenyő Gábor, a MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány Kuratóriumának elnöke, a szerződés budapesti aláírásán. Hozzátette: ennél is nagyobb öröm, hogy máris létrejött a két művészegyüttes között a barátság és a munkakapcsolat is.

Felidézte, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekart néhány héttel a második világháború vége előtt, 1945 tavaszán alapította meg a MÁV akkori elnöke, Balogh László egy fiatal, ambiciózus karmesterrel együtt, hogy a zenekar a MÁV vasúti kocsijaival járja az országot és hangversenyeket, operaelőadásokat tartson a háborúban kivérzett országban azért, hogy "ne csak a házak és a gyárak épüljenek újjá, hanem az emberek lelke is".

Mint mondta, az eltelt 72 év alatt a zenekar a magyar zenei élet egyik vezető együttese lett, Európa legtöbb országa mellett Japánban, Kínában, a Közel-Keleten, Dél-Amerikában és a Koreai Köztársaságban is fellépett.

"Nagy öröm számunkra az is, hogy a két zenekar barátságával párhuzamosan kapcsolatok létesülnek a két vasúttársaság között is" - fűzte hozzá.

Csa Gjong-Szu, a koreai vasúttársaság kommunikációs igazgatója, a szimfonikus zenekar vezetője elmondta, hogy a koreai együttesbe önkéntes alapon jelentkezhetnek az ország egész területéről az amatőr művészek, akiknek a zenekarba való felvétel nagy lehetőséget és megtiszteltetést jelent.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Mindenki a maga baklövéseit nevezi tapasztalatnak."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ