A Korál jövő májusban Aréna-koncerttel ünnepli 40 évét
Dátum: 2017. október 2., hétfő, 8:27

Fennállása negyvenedik évfordulóját nagykoncerttel ünnepli a Korál együttes 2018. május 5-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Balázs Fecó billentyűs, énekes, zeneszerző egy közösségi fórumon, videoüzenetben jelentette be, hogy több mint tíz év hallgatás után újra színpadra lép a Korállal.

"Eljátszunk mindent, amit a rajongóink szeretnek tőlünk, igyekszünk összefoglalni életművünket" - idézte Balázs Fecót a szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

A zenész a hatvanas évek végétől a Neotonban, majd a hetvenes évek elején a Taurusban zenélt. Korál néven 1978-ban három fiatal muzsikussal - a korábban a Beatricében játszott Fischer László gitárossal, Scholler Zsolt basszusgitárossal (őt később Fekete Tibor váltotta) és Dorozsmai Péter dobossal - állt össze: a stílus a hard rockot a lírai dalokkal vegyítette.

"A két eltérő stílus ötvözete adta meg azt a hangzást, amelyet Magyarországon talán mi csináltunk először, és azóta sem volt sok követőnk: ez a lírai rock. A Korál első lemeze a ma már hihetetlennek tűnő csaknem 250 ezer példányban kelt el" - mondta Balázs Fecó egy korábbi interjúban az MTI-nek.

A Korál zenei világa azonnal szinkronba került Horváth Attila szövegíró gondolataival; mint a billentyűs fogalmazott, nagyon hitelesek ezek a szövegek, amelyeket áthat az érzelem. A csapat négy remek lemez (I. - 1980, A túlsó part - 1982, Az óceán - 1984, Korál IV. - 1986) után 1986-ban leállt. A Balázs-Horváth kettős olyan slágereket írt, mint a Maradj velem, az Anyám, vigasztalj engem, a Kergesd el a felhőt a házamról, a Kölykök a hátsó udvarból vagy a Homok a szélben.

Balázs Fecó sikeres szólókarrierbe kezdett, majd a Korál 1997-ben újra összeállt és fellépett a Kisstadionban. A zenekar 2006-ban egy zömmel új dalokat tartalmazó lemezt is kiadott Ne állj meg soha címmel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ A pénznek, ha el akar jutni hozzám, el kell fogadnia azokat a feltételeket, amelyeket jellemem szab neki."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ