Budapest Ritmo - A showcase nappal ma indul a világzenei fesztivál
Dátum: 2017. október 5., csütörtök, 8:13

A mai "nulladik" napi showcase műsorral megkezdődik a Budapest Ritmo, a közép-kelet-európai térség világzenei fesztiválja, amelyet második alkalommal rendeznek meg. Az eseményen péntektől vasárnapig 29 ország fellépői 24 koncertet adnak az Akvárium Klubban.

A mai bemelegítő napon feltörekvő, nemzetközi zsűri által kiválasztott zenekarok kapnak lehetőséget a bemutatkozásra a Szimplában a szakma és a közönség előtt. Színpadra lép a magyar Meszecsinka, EtnoRom és Csángálló, a cseh Tomás Liska, a szlovák Katarína Málikova, valamint a horvát Franolic-Jovanovic-Culap trió.

A Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál által közösen szervezett Budapest Ritmo programjában lesznek izgalmas közös produkciók a hazai és a nemzetközi színtér kiválóságaival. A fesztivál október 6-i nyitónapján a Söndörgő az Amsterdam Klezmer Banddel lép színpadra, utána Lajkó Félix és a lengyel Volosi zenél együtt. Szombaton Miczura Mónika és a tunéziai Jawhar, vasárnap a Harcsa Veronikával kiegészülő Transglobal Underground és Fanfara Tirana ad koncertet.

A kínálatban szerepel térségünk több sztárelőadója, köztük a belgrádi Kal Band, az újvidéki Boris Kovac, a csehországi Ponk trió, az örmény Authentic Light Orchestra vagy a bolgár Oranitza. Koncertet ad a zöldfoki-szigeteki énekesnő, Lura, a spanyol Amparanoia, a zimbabwei Mokoomba, a martinique-i Chassol duó, illetve a marokkói H.A.T. Az idei fesztivál fókuszországa Izrael, ahonnan Shefita, valamint a Malabi Tropical érkezik.

A Ritmo keretében konferenciát is rendeznek ma és holnap. A témák között szerepel a turnészervezés Közép-Kelet-Európába és a tengerentúlra, a világzenei piac kulcsszereplői, az ügynökök szerepe és kiválasztása, a zenei oktatás változásai, valamint a balkáni együttesek promotálása.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„A modern művészetet megérteni körülbelül olyan, mintha az ember megpróbálná követni a cselekményt a betűlevesben"
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ