A Magyar Zene Fesztivál díjazottja lép fel a Zeneakadémián
Dátum: 2017. október 9., hétfő, 9:23

Az idei Magyar Zene Fesztivál ütőhangszeres díjazottja, Irina Radulescu ad koncertet október 15-én a budapesti Zeneakadémia Kupolatermében.

A KKM - Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet által minden év májusában megszervezett Magyar Zene Fesztivál célja, hogy a magyar zeneirodalom ismertté váljon a román zenekedvelő közönség számára, a magyar zeneszerzők művei bekerüljenek a fiatal román zeneművészek repertoárjába. A 13. alkalommal megszervezett Magyar Zene Fesztivál díjazottjai között először szerepel ütőhangszeres művész, aki olyan magyar zeneirodalmi műveket hangszerelt át marimbára és vibrafonra, mint Bartók Béla Magyar képek és Román népi táncok - közölte a Balassi Intézet kedden az MTI-vel.

Irina Radulescu Bukarestben született, jelenleg a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem mesterképzős hallgatója. A Máté Sándor (Alexandru Matei) vezette GAME ütős együttes, a Christian Mandeal által vezetett Román Ifjúsági Zenekar, valamint 2016 óta a Zoli Toth Project tagja. Power Vibes - Azul című lemeze tavaly jelent meg Alexandru Anastasiu vibrafonművésszel és Ioana Turcu fuvolaművésszel. Szólistaként és különböző ütőegyüttesek, zenekarok tagjaként számos koncertet adott, 2015-ben bejutott az Italy PAS Competition döntőjébe, tevékenységét érdemoklevéllel jutalmazta a Romániai Előadóművészek Szövetsége (UNIMIR). Irina Radulescu először lép fel Magyarországon.

Immár félévtizedes múltra tekint vissza a KKM - Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem partnersége, amelynek köszönhetően a budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói évi két alkalommal Romániában turnézhatnak az Intézet szervezésében, a Magyar Zene Fesztivál egy-egy díjazottja pedig Budapesten adhat koncertet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ Túlságosan okosnak lenni szinte már illetlenség"
Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ