BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
A Magyar Zene Fesztivál díjazottja lép fel a Zeneakadémián
Dátum: 2017. október 9., hétfő, 9:23

Az idei Magyar Zene Fesztivál ütőhangszeres díjazottja, Irina Radulescu ad koncertet október 15-én a budapesti Zeneakadémia Kupolatermében.

A KKM - Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet által minden év májusában megszervezett Magyar Zene Fesztivál célja, hogy a magyar zeneirodalom ismertté váljon a román zenekedvelő közönség számára, a magyar zeneszerzők művei bekerüljenek a fiatal román zeneművészek repertoárjába. A 13. alkalommal megszervezett Magyar Zene Fesztivál díjazottjai között először szerepel ütőhangszeres művész, aki olyan magyar zeneirodalmi műveket hangszerelt át marimbára és vibrafonra, mint Bartók Béla Magyar képek és Román népi táncok - közölte a Balassi Intézet kedden az MTI-vel.

Irina Radulescu Bukarestben született, jelenleg a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem mesterképzős hallgatója. A Máté Sándor (Alexandru Matei) vezette GAME ütős együttes, a Christian Mandeal által vezetett Román Ifjúsági Zenekar, valamint 2016 óta a Zoli Toth Project tagja. Power Vibes - Azul című lemeze tavaly jelent meg Alexandru Anastasiu vibrafonművésszel és Ioana Turcu fuvolaművésszel. Szólistaként és különböző ütőegyüttesek, zenekarok tagjaként számos koncertet adott, 2015-ben bejutott az Italy PAS Competition döntőjébe, tevékenységét érdemoklevéllel jutalmazta a Romániai Előadóművészek Szövetsége (UNIMIR). Irina Radulescu először lép fel Magyarországon.

Immár félévtizedes múltra tekint vissza a KKM - Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem partnersége, amelynek köszönhetően a budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói évi két alkalommal Romániában turnézhatnak az Intézet szervezésében, a Magyar Zene Fesztivál egy-egy díjazottja pedig Budapesten adhat koncertet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ