A Magyar Zene Fesztivál díjazottja lép fel a Zeneakadémián
Dátum: 2017. október 9., hétfő, 9:23

Az idei Magyar Zene Fesztivál ütőhangszeres díjazottja, Irina Radulescu ad koncertet október 15-én a budapesti Zeneakadémia Kupolatermében.

A KKM - Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet által minden év májusában megszervezett Magyar Zene Fesztivál célja, hogy a magyar zeneirodalom ismertté váljon a román zenekedvelő közönség számára, a magyar zeneszerzők művei bekerüljenek a fiatal román zeneművészek repertoárjába. A 13. alkalommal megszervezett Magyar Zene Fesztivál díjazottjai között először szerepel ütőhangszeres művész, aki olyan magyar zeneirodalmi műveket hangszerelt át marimbára és vibrafonra, mint Bartók Béla Magyar képek és Román népi táncok - közölte a Balassi Intézet kedden az MTI-vel.

Irina Radulescu Bukarestben született, jelenleg a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem mesterképzős hallgatója. A Máté Sándor (Alexandru Matei) vezette GAME ütős együttes, a Christian Mandeal által vezetett Román Ifjúsági Zenekar, valamint 2016 óta a Zoli Toth Project tagja. Power Vibes - Azul című lemeze tavaly jelent meg Alexandru Anastasiu vibrafonművésszel és Ioana Turcu fuvolaművésszel. Szólistaként és különböző ütőegyüttesek, zenekarok tagjaként számos koncertet adott, 2015-ben bejutott az Italy PAS Competition döntőjébe, tevékenységét érdemoklevéllel jutalmazta a Romániai Előadóművészek Szövetsége (UNIMIR). Irina Radulescu először lép fel Magyarországon.

Immár félévtizedes múltra tekint vissza a KKM - Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem partnersége, amelynek köszönhetően a budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói évi két alkalommal Romániában turnézhatnak az Intézet szervezésében, a Magyar Zene Fesztivál egy-egy díjazottja pedig Budapesten adhat koncertet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„ Az ember nem lehet elég óvatos ellenségeinek megválogatásában."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ