A Kárpát-medencei Magyarok Zenéje sorozat gálakoncertje lesz a Pesti Vigadóban
Dátum: 2017. október 26., csütörtök, 8:34

A Kárpát-medencei Magyarok Zenéje sorozat gálakoncertje várja a közönséget november 5-én a Pesti Vigadóban, ahol a csángóföldi Servet zenekar, a kárpátaljai Credo, a Misztrál, valamint Pál István Szalonna és Bandája lép színpadra - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

A sorozat helyszíne idén Zilah, Nagybánya, Beregszász, Magyarkanizsa, Lendva, Léva és Felsőőr - mondta el Böszörményi Gergely koncertigazgató a műsorban, hozzátéve: a budapesti gálakoncerten három Magyar Örökség-díjas együttes lép fel a Servet zenekar mellett.

A koncerteken adományt gyűjtenek Kárpátalja javára a Magyar Református Egyház közreműködésével, valamint a koncerteket befogadó városok könyvtárait zenei CD-kel támogatják - hangsúlyozta.

A sorozat célja nem változott az elmúlt 16 évben: a magyarok zenei kultúráját szeretnék megmutatni - mutatott rá a koncertigazgató.

A gálarendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„ A félszemű sokkal tökéletlenebb a vaknál, mert tudja, mije hiányzik."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ