Kocsis Zoltánról nevezi el pécsi próbatermét a Pannon Filharmonikusok zenekar
Dátum: 2017. október 26., csütörtök, 15:38

A tavaly ősszel elhunyt Kocsis Zoltánról, a világhírű zongoraművészről, karmesterről és zeneszerzőről nevezi el a pécsi Kodály Központban található próbatermét a koncertterem rezidens együttese, a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) november 9-én.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény felidézte: a Pannon Filharmonikusok a megújulásától számítva több mint egy évtizeden keresztül élvezhette Kocsis Zoltán szakmai mentori támogatását.

Az állandó vendégkarmesterként minden évadban fellépő dirigens koncertjei teltházat vonzottak - tették hozzá, kiemelve, hogy "a rendkívül intenzív és tartalmas közös munkák emlékére" az együttes Kocsis Zoltánról nevezi el zenekari próbatermét.

Az ünnepélyes teremavatás november 9-én 18 órakor lesz, amely után tartják meg a PFZ Kocsis Zoltánra emlékező, három részből álló pécsi koncertsorozatának első hangversenyét.

A fiú címet viselő esten zongorán közreműködik Kocsis Krisztán; vezényel Bogányi Tibor.

A sorozat műsorának összeállításakor Kocsis Zoltán legkedvesebb zeneszerzőinek műveiből válogatott az együttes: műsorra kerülnek Beethoven, Rahmanyinov, Richard Strauss, Kurtág György, Bach és Bartók Béla darabjai - olvasható az írásos összegzésben.

A sorozatot a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ