Zenetörténeti vetélkedőkkel és legismertebb műveivel emlékeznek Erkel Ferencre Gyulán
Dátum: 2017. november 6., hétfő, 20:42

Zenetörténeti vetélkedővel és legismertebb műveivel emlékeznek meg Erkel Ferenc zeneszerzőre, a város híres szülöttjére kedden Gyulán születésének 207. évfordulója alkalmából.

Kedden kora délután zenetörténeti vetélkedőt rendez a zeneszerző szülőházában - amely ma emlékház - az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. és a Mogyoróssy János Városi Könyvtár Zeneműtára és Erkel-gyűjteménye. A környező településekről is érkező diákcsoportok Erkel életéről, munkásságáról, zeneműveinek ismeretéről adnak számot.

Szintén kora délután a művelődési központ Bánk bán termében Határtalanul Erkel - Arad-Gyula testvérvárosi művészeti tanácskozás lesz. Kora este a Vigadóban Erkel-művek csendülnek fel az Aradi Állami Filharmónia, a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar, az Erkel Ferenc Zeneiskola, valamint a Budapesti István Király Operakórus előadásában. A rendezvényre való belépés díjtalan, de előzetesen regisztrálni kellett rá - tájékoztatta az MTI-t Petróczki Gábor, az önkormányzat kommunikációs referense.

Erkel Ferenc zeneszerző, karmester a nemzeti opera megteremtője 1810. november 7-én született Gyulán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ A nagyságot az jellemzi, hogy irányt mutat."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ