Öt művész jutott a Budapesti Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe
Dátum: 2017. november 10., péntek, 19:07

Öt művész, köztük egy magyar versenyző jutott a 2. Budapesti Nemzetközi Gitárverseny döntőjébe, amelyet szombaton rendeznek a Zeneakadémián.

A döntőbe jutott Magyarországot képviselve Szalai Lotti, az olasz Gian Marco Ciampa, a német Jessica Kaiser, Svájcból Damiano Pisanello, valamint Ukrajnából Marko Topchi. Az öt művész három kontinens 19 országának összesen 32 fiatal tehetsége közül bizonyult a legjobbnak - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.

A versenyzők a magyar Anima Musicae Kamarazenekar és Joan Pages Valls spanyol karmester közreműködésével egy versenyművet adnak elő, szabadon választva Joaquin Rodrigo spanyol zeneszerző közismert Concierto de Aranjuez című műve, vagy Heitor Villa-Lobos brazil zeneszerző Concertója közül.

A 12 tagú nemzetközi zsűri döntése alapján a dobogósok a mintegy 9500 euró értékű pénznyeremény mellett két értékes koncerthangszert nyernek további 7500 euró értékben. A győztes ezeken kívül 16 koncertmeghívást kap európai és ázsiai rendezvényekre, valamint a nézők szavazatai alapján 1000 eurós közönségdíjat is kiosztanak.

A 2. Budapesti Gitárversenyt este gálakoncert zárja.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ